SEGRE

Presenten una poma en forma de rosca de xocolata

L’empresa familiar SAT Ort Bell d'Alpicat presenta el Rosco Fruits, un projecte de 4a gamma elaborat amb poma de Lleida

Presenten una poma en forma de rosca de xocolata

Presenten una poma en forma de rosca de xocolataERIC FISHER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa familiar d’Alpicat dedicada a la producció de fruita SAT Ort Bell ha presentat avui un projecte en el que una poma de Lleida seleccionada i de gran calibre (80-85) acaba esdevenint tres mini rosques banyades en xocolata.

Utilitza un sistema de deshidratació en fred de la fruita, desenvolupat per la mateixa empresa, que li permet conservar una textura semblant a la del producte inicial i totes les vitamines i nutrients del fruit. Aquest desenvolupament li va permetre guanyar un premi de 4a gamma organitzat per l’IRTA que consistia en el desenvolupament del producte final. 

Josep Anton Ortiz, gerent de SAT Ort Bell i de la marca Rosco Fruits, ha explicat avui que ja a l’any 2008 va detectar la necessitat de canvi en la seva estructura productiva i va començar amb l’arrancada de la seva plantació de fruita plana, que en poc més de 10 anys ha redimensionat reduint-la en un 70%. En aquests moments Ortiz es comença a plantejar la possibilitat de recuperar les antigues plantacions de pomera, la fruita amb la que va començar la seva família.

La planta de Rosco Fruits està situada al terme d’Alcarràs i pot transformar més de 14.000 pomes al dia per a poder abastir les primeres sol·licituds que ja ha rebut l’empresa de part d’algunes de les principals cadenes de distribució espanyoles.

Rosco Fruits ha començat a comercialitzar-se aquesta setmana en caixetes individuals que contenen una poma sencera cadascuna. El producte ha cridat l’atenció de diferents distribuïdors entre els que destaca la marca Bon Preu-Esclat que ja l’ha posat a la venda als seus lineals a preu de 1,99 euros la unitat.

tracking