SEGRE

El Consell de Ministres obliga a introduir el cost de producció en els contractes i en prohibeix la venda per sota

Veta regalar productes alimentaris amb la compra d'altres i subvencionarà la reconversió de contractes temporals a fixos

Imatge de temporers en plena recollida de fruita de llavor en una finca de Lleida.

Imatge de temporers en plena recollida de fruita de llavor en una finca de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat canvis en la Llei de la Cadena Alimentària. Obliga a introduir els costos de producció en els contractes de distribució i prohibeix vendre per sota d'aquest cost, excepte per evitar el malbaratament alimentari, que a Espanya arriba al 30%. El nou Decret Llei prohibirà també promocions comercials "enganyoses" que regalin productes alimentaris a canvi de comprar-ne d'altres i subvencionarà la reconversió de contractes temporals a fixos dels treballadors del camp. El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha destacat que aquestes mesures responen a les reivindicacions de les últimes setmanes d'agricultors i ramaders i suposen un reforç de la posició negociadora dels petits productors per reequilibrar la cadena.

El Decret Llei inclou la modificació de la llei de l'impost de les persones físiques per tal que la tributació dels joves agricultors per incorporar-se a l'activitat es pugui fer en quatre exercicis fiscals. També es bonificarà la conversió de contractes temporals a fixes-discontinus o fixes per tal de donar estabilitat als treballadors.

També s'ha modificat la llei d'inspecció de treball i Seguretat Social perquè l'empresari posi a disposició del treballador llocs de descans o repòs que podran ser objecte d'inspecció per comprovar que compleixin les mesures de sanitat i seguretat.

Planas ha destacat que totes aquestes mesures s'han pres després de divuit reunions amb organitzacions agràries, cooperatives, indústria, distribució i consumidors. 

tracking