SEGRE

OLI ESTUDI

El preu de l'oli verge extra arriba a doblar-se en funció del supermercat

Segons Facua, en alguns casos es deu a l’ús com a producte ‘ganxo’, penalitzat ara pel Govern estatal || Reclama inspeccions sobre la qualitat del producte

La diferència en el preu de l’oli afecta fins i tot un mateix producte però en un lloc diferent.

La diferència en el preu de l’oli afecta fins i tot un mateix producte però en un lloc diferent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha detectat diferències de fins al 99,6%, és a dir, 2,53 euros per litre, entre la garrafa de cinc litres més cara d’oli d’oliva extra, que costa 25,25 euros, i la més econòmica, amb un preu de 12,65 euros.

Així es desprèn de l’estudi comparatiu que ha realitzat l’associació sobre els preus de 51 marques d’olis d’oliva a sis cadenes de supermercats i hipermercats.

El Govern central la setmana passada va prohibir la venda a pèrdues al camp i les promocions enganyoses

Al marge de la competència al sector, Facua ressalta que les “enormes” diferències de preus poden respondre en determinats casos a estratègies comercials de les cadenes de distribució, que utilitzen l’oli d’oliva verge extra com a producte ganxo a les seues campanyes publicitàries per “fer creure als consumidors que tots els productes són especialment barats als seus establiments”.

Així mateix, l’associació ha reclamat al Govern central i les comunitats autònomes que realitzin inspeccions sobre les qualitats de les diferents marques d’oli d’oliva per verificar que s’ajusten al seu etiquetatge i sobre els preus per evitar pràctiques il·legals com les vendes a pèrdues, que “impliquen una competència deslleial i un greu perjudici als productors”.

En concret, l’estudi de Facua, realitzat a Alcampo, Carrefour, Dia, Hipercor, Eroski i Mercadona, compara els preus de 181 productes en envasos plàstics o de llauna d’un, dos, dos i mig, tres i cinc litres de les varietats d’oli d’oliva verge extra, oli d’oliva verge i oli d’oliva intens i suau. La presa de dades es va realitzar entre el 19 i el 20 de febrer del 2020 a través de les seues botigues online.

Els preus de l’oli d’oliva verge extra als envasos d’un litre oscil·len des dels 3,45 euros de la marca Carrefour fins als 5,49 € de la firma Hojiblanca en les seues varietats Pícaro i Bravío, venut també a Carrefour.

La diferència assoleix així el 59,1% (2,04 €). En els de plàstic de cinc litres, la diferència arriba al 99,6% (2,53 €/l) si es compara el preu de l’envàs de la marca Coosur comercialitzada a Hipercor (25,25 €) amb l’oli Carbonell venut a Carrefour, amb un preu de 12,65 €.

Mentrestant, en els olis d’oliva verge extra que es venen a més d’un comerç, les diferències que pot trobar el consumidor en els preus d’una mateixa marca oscil·len entre 0 i 0,96 euros en el format de l’envàs de plàstic d’un litre.

tracking