SEGRE

EMPRESES RESULTATS

Mercadona qualifica de “problema global” la crisi que viu el camp

Demana solucions “que es cuidin de tots” i xifra en 1,35 el cost del quilo de poma de camp a venda final || Incrementa en un 5% les vendes i els beneficis el 2019

El president de Mercadona, Juan Roig, ahir al posar amb la memòria del 2019 de la companyia.

El president de Mercadona, Juan Roig, ahir al posar amb la memòria del 2019 de la companyia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Mercadona, Juan Roig, va afirmar ahir que la crisi que viuen agricultors i ramaders és “un problema global de tothom”. En aquesta línia, va reclamar que es busquin solucions que “cuidin de tots”. Així ho va afirmar ahir a València durant la presentació de resultats de la companyia al ser preguntat sobre la seua opinió de la reforma de la llei de la cadena alimentària i les afirmacions del president del Govern, Pedro Sánchez, que feia una crida a les grans distribuïdores a fer “autocrítica” per la caiguda de preus enmig de setmanes de protestes als carrers dels pagesos davant de vendes per sota de costos. En aquesta línia, Roig va afirmar que és “imprescindible” que els agricultors i ramaders tinguin produccions rendibles, però també ha de ser-ho per a la resta de baules de la cadena alimentària.

Com a referència de la cadena alimentària va posar l’exemple d’un quilo de pomes que, segons les seues xifres de costos, des de l’arbre fins al client (transport, neteja, magatzem, manteniment, etc.) són 1,35 euros. Va dir que els acords que Mercadona té amb agricultors i ramaders com a proveïdors, que va afirmar que són molts, guanyen diners, igual que la cadena de supermercats.

Compromís de reduir el plàstic un 25% el 2025 i que tots siguin reciclables o compostables

Mercadona va créixer l’any passat un 5 per cent en facturació i beneficis nets, amb 25.500 milions d’euros i 623 milions, respectivament. Va invertir 2.200 milions d’euros, un 46 per cent més que el 2018, per continuar amb la “brutal transformació” del seu model de botigues. Aquest any preveu incrementar les vendes un 4% fins als 26.500 milions, incorporar 2.000 treballadors a la plantilla, invertir 1.800 milions i elevar el benefici net fins als 700 milions.

La cadena ha creat 4.200 llocs de treball fixos el 2019 i la seua plantilla global s’eleva a 90.000 treballadors. El 62% del total són dones i 1.900 d’elles són directives (el 47%). Mercadona va pagar 1.596 milions d’euros en impostos i la riquesa que genera la cadena representa l’1,95% del PIB de l’Estat.

El 2019 s’ha implantat el model “a punt per menjar” en 319 botigues, amb la formació de 3.000 treballadors i la inversió de 170 milions.

Va afirmar que Mercadona busca proveïdors per cobrir el creixement en aquest capítol de negoci així com en general per a la companyia.

En el capítol mediambiental, va presentar el compromís de la companyia de reduir el plàstic un 25% el 2025 i que tot sigui reciclable o compostable.

tracking