SEGRE

AGRICULTURA AJUTS

Espanya insta Brussel·les a ampliar el període de sol·licitud de la PAC 2020

Davant de la declaració d’estat d’alerta per la pandèmia del Covid-19 || A la província de Lleida implica uns 20.000 sol·licitants d’aquests ajuts

Espanya demana a Brussel·les ampliar el període de sol·licitud de la PAC 2020 fins al 15 de juny.

Espanya demana a Brussel·les ampliar el període de sol·licitud de la PAC 2020 fins al 15 de juny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja ha sol·licitat a la Comissió Europea (CE) l’ampliació del període de sol·licitud dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) fins al proper 15 de juny perquè cap agricultor i ramader, que a Lleida implicaria unes 20.000 persones, no tingui dificultat per presentar la seua sol·licitud única d’aquest any al decretar-se l’estat d’alarma a Espanya per frenar l’expansió del coronavirus.

Agricultura va recordar que el passat 1 de febrer es va obrir el termini de presentació de la sol·licitud única de la PAC l’any 2020 i l’acabament del qual estava previst el proper 30 d’abril. Tanmateix, amb la declaració de l’Estat d’alarma s’estableixen una sèrie de restriccions al moviment de les persones que tindran un impacte notable en l’esmentat procés de presentació de la sol·licitud única.

Inicialment, el període de sol·licituds dels ajuts comunitaris acaba el 30 d’abril

D’aquesta forma, el departament ha iniciat la tramitació d’una ordre ministerial que establirà el 15 de maig com a data d’acabament del termini de presentació de la sol·licitud única per a la campanya 2020 a tot el territori nacional.

Partint de la reglamentació comunitària a dia d’avui aquesta és la data màxima fins a la qual pot ampliar-se el termini sense modificar els esmentats reglaments.

El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), en col·laboració amb les comunitats autònomes, fomentaran els processos de presentació telemàtica de la sol·licitud única i reforçaran les diferents alternatives que permetin aprofitar al màxim aquests mecanismes, perquè puguin continuar presentant-se mitjançant aquests mitjans el màxim nombre de sol·licituds.

Això inclou tant la presentació telemàtica de la sol·licitud directament per l’agricultor, com els mecanismes de presentació telemàtica per part de les entitats col·laboradores. Les autoritats competents de les comunitats autònomes proporcionaran les instruccions pertinents a tal efecte. Tot plegat sense perjudici que, en els propers dies, es prenguin mesures addicionals per assegurar la gestió, control i pagament dels ajuts de la PAC.

L’objectiu del Govern estatal, que presideix Pedro

Sánchez

, és facilitar el màxim possible a agricultors i ramaders, davant de l’excepcionalitat creada després del decret de l’estat d’alarma, la presentació de la seua sol·licitud de la PAC aquest any.

tracking