SEGRE

L'Assemblea Pagesa critica la suspensió dels mercats a l'aire lliure de productes frescos a la ciutat de Lleida

L'organització considera la decisió de la Paeria "un greuge comparatiu respecte a les grans superfícies i botigues"

Mercat de fruites i verdures a Lleida el passat dissabte.

Unió de Pagesos critica que ajuntaments prohibeixin mercats de productes frescos a l'aire lliureSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Pagesa ha expressat el seu rebuig a la decisió de l'Ajuntament de Lleida de suspendre, fins a nova ordre, la celebració dels mercats a l'aire lliure del Camp d'Esports i del Barris Nord. Segons l'organització, la mesura significa "la prohibició de facto del lliure exercici de la pagesia" i "del dret del consumidor a comprar fresc i de temporada" i, a la vegada, suposa "un greuge comparatiu respecte les grans superfícies i botigues de la ciutat". Des de l'Assemblea Pagesa sostenen que ara hauria de ser "més necessari que mai el compromís de la Paeria en reforçar aquesta simbiosi". En aquest sentit, l'entitat defensa la continuïtat dels mercats a l'aire lliure "com a forma de comerç directe i essencial entre pagesia i ciutadania".

L'Assemblea Pagesa considera que "els veïns de Lleida tenen dret a l'abastiment de fruites i verdures fresques, de temporada, directe de la pagesia" i a "poder ser ecològiques per garantir una alimentació sana que potenciï el sistema immunològic". A la vegada, defensa "l'autonomia de la gent per produir els seus propis aliments. Així, l'organització avala una reorganització temporal dels mercats, tal com fan altres localitats catalanes i de la mateixa manera que s'havia fet a Lleida en les darreres setmanes permetent només la venda de productes frescos, però expressa el seu rebuig a la prohibició dels mercats a l'aire lliure.

L'Ajuntament de Lleida va anunciar aquest dilluns la supressió dels mercats que es fan dijous al Camp d'Esports i dissabte a l'aparcament del Barris Nord per "seguretat". L'alcalde Miquel Pueyo va explicar que la decisió s'ha pres per "evitar qualsevol risc" i perquè es buidarà i tancarà l'aparcament del Camp d'Esports per si cal posar-lo a disposició del sistema sanitari.

tracking