SEGRE

ESNOTICIA

La venda de fruita i verdura a domicili es dispara arran de la clausura dels mercadillos

Asseguren que els encàrrecs s’han incrementat un 200% amb patates, peres i calçots com a productes estrella || El sindicat Asaja estudia demanar l’exempció del pagament de les parades del segon trimestre

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els venedors de fruita i verdura estan esquivant els efectes de la crisi del coronavirus augmentant els repartiments a domicili. Una alternativa que molts han pres per iniciativa pròpia i d’altres s’hi han vist obligats després que l’ajuntament de Lleida decidís anul·lar els mercadillos municipals. Una decisió que veuen necessària, però que ha comportat reinventar el negoci.

“La salut és el primer, però ha estat una gerra d’aigua freda. Tot i així, malgrat tot, tenim més encàrrecs que mai”, assenyala Andreu Aragonés, del Grup Aragonés. Assegura que reben 30 comandes diàries i que aquest augment de la demanda ha comportat no haver de retallar la plantilla. “No hem hagut d’acomiadar ningú perquè la gent continua demanant-nos productes; la conclusió de tot això és que, malgrat el confinament, la gent vol menjar sa”, recalca Aragonés, que va detallar que les patates, peres i calçots són els productes estrella. Per la seua part, Ana Maria Justribó Farreny també veu “comprensible” tancar els mercadillos i diu que això ha comportat un augment dels encàrrecs. “Avui n’hem fet 50, mai havíem repartit tant”, reconeix. Una opinió que comparteix també Jordi Torra, de Del Tros a la Llar, que assegura que “l’entrega a domicili ha augmentat un 200%, però si els mercadillos tanquen molt de temps serà dur”. Destaca que “abans la venda física suposava un 70% del total, però ara això ho fa la venda a domicili, s’ha girat la truita”.

Hortícoles Torrelles ofereix 50 calçots per 5 euros, però reconeix que moltes comandes s’han anul·lat

Més complicacions està tenint Josep Torrelles d’Hortícoles Torrelles amb la venda de calçots, ja que assenyala tenir problemes per vendre el gènere. “Posem en oferta 50 calçots per 5 euros, però no fem gaires comandes. Dijous en teníem 15.000 d’encarregats i al final en vam vendre 200, la temporada està perduda”. lamenta Torra.

Al seu torn, l’asociació agrària de joves agricultors (Asaja) també va avalar tancar els mercadillos “si és per una qüestió sanitària”, va dir el president, Pere Roqué. Ara bé, estudia demanar a la Paeria “l’exempció del pagament de les parades dels mercadillos per al segon trimestre d’aquest any, perquè tot apunta que estaran més d’una setmana clausurats”.

Cues per entrar per torns als supermercats i més mampares Els supermercats de la capital continuen aplicant mesures preventives per frenar l’expansió del coronavirus. Un exemple d’això va ser que ahir Mercadona va instal·lar mampares protectores a totes les caixes amb l’objectiu de reduir el risc de contagi dels treballadors, una mesura que altres firmes com Plusfresc també han aplicat. D’altra banda, també estan limitant les entrades als establiments al tenir un aforament limitat de persones, la qual cosa comporta que els clients s’hagin d’esperar a la porta per poder entrar per torns, com es veu a la imatge de dalt a l’esquerra. La majoria de cadenes també prioritzen que les persones grans puguin comprar productes frescos i pagar abans que la resta de la clientela, així com tancar abans de l’horari habitual i els dissabtes a la tarda per garantir el descans dels treballadors davant d’aquestes circumstàncies excepcionals.

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.MAITE MONNÉ

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.

Un repartidor del Grup Aragonés entrega una comanda a domicili de fruites i verdures, ahir.MAITE MONNÉ

tracking