SEGRE

ESNOTICIA

Les compres xineses de porcí es normalitzen

La interprofessional destaca que representen el 27% de les exportacions en volum i que les granges i empreses implementen mesures reforçades de seguretat sanitària

Imatge d’una empresa porcina amb mesures sanitàries màximes.

Imatge d’una empresa porcina amb mesures sanitàries màximes.INTERPORC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, destaca l’“exemplar resposta en l’activitat de les granges i empreses” del sector porcí de capa blanca espanyol durant aquests dies. Unes jornades en els quals el nivell d’oferta i demanda és l’habitual, excepte en productes com el garrí, que sí que s’està veient afectat al ser un producte altament dependent del canal Horeca, o fabricants de productes elaborats, sobretot de pernils.

Herranz va explicar en declaracions a la Cadena Cope que la “demanda per part d’altres països no s’ha vist alterada i les exportacions continuen funcionant amb normalitat”. Així, a la Xina, que suposa el 27% de les exportacions en volum i el 23% en valor, l’activitat “torna a la normalitat”.

La interprofessional del sector, que agrupa totes les baules de la cadena agroalimentària del porcí, explica que “existeix preocupació per la salut” dels treballadors que han de seguir als seus llocs de treball, però les granges i empreses càrnies “estan vetllant per la seua salut” i per això tenen plans de contingència per protegir el personal davant el coronavirus.

“Totes les empreses càrnies han incrementat encara més els controls per reforçar la seguretat i qualitat alimentària i compleixen estrictament els protocols de les autoritats sanitàries per a la prevenció i protecció contra el coronavirus i poder mantenir així l’activitat a totes les baules de la cadena de producció”, va indicar Herranz.

Per la seua part, el president de la Interprofessional, Manuel García, destaca que “les granges, transportistes i indústries del sector porcí mantindran la seua activitat dins de l’estat d’alarma perquè el nostre primer compromís amb el consumidor és assegurar el seu proveïment fins i tot en situacions complicades”. Recorda que el porcí suposa el 39 per cent de la producció final ramadera i el 9,5 per cent de la producció industrial espanyola.

tracking