SEGRE

AGRICULTURA PRODUCTES DE PROXIMITAT

Els pagesos s'organitzen per a la venda directa

UP proposa el portal Pagesia a Casa per posar en contacte productors i consumidors || Alternatives als mercadillos

Imatge del creador del web Mercat Semanal, Ivan Fustero.

Imatge del creador del web Mercat Semanal, Ivan Fustero.COMUNICANDO BONA PREMSA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha posat en marxa a la pàgina web el projecte Pagesia a Casa, que permet posar en contacte agricultors i consumidors per poder comercialitzar i comprar aliments de proximitat durant el confinament pel coronavirus, segons va informar ahir el sindicat en un comunicat. A través de la pàgina web d’aquest projecte, pagesiacasa.cat, els clients disposen de prop de 250 productors per fer les comandes, i poden optar entre una norantena de productes d’alimentació, segons la temporada, que estan dividits als apartats de fruita, verdura, carn i altres.

Els productors subministren als consumidors cistelles o caixes a domicili amb els aliments sol·licitats, de manera que la transacció té lloc exclusivament entre l’agricultor i el client, i molts d’ells tenen una llarga experiència en aquest tipus de comerç.

Fer arribar els aliments a casa directament s’ha convertit en un repte amb la crisi sanitària

I és que fer arribar els aliments a casa directament s’ha convertit aquests dies amb la crisi sanitària del coronavirus en un dels reptes que estan implementant molts productors agrícoles i ramaders de tot Catalunya, encara que aquest tipus de portals de productes no són nous.

Per exemple, Ivan Fustero (Balaguer) va posar en marxa el 2006 el portal creador del web www.mercatsetmanal.cat, que reuneix informació de 680 mercats ambulants de tot Catalunya, en què proposa un mercat virtual.

Ho fa posant a disposició dels productors un formulari perquè puguin oferir els seus productes i entregar-los a domicili sota demanda dels particulars que els realitzin encàrrecs.

Aquests serveis poden ser una alternativa als mercats tradicionals que, amb l’actual crisi sanitari, tenen més complicada la venda.

El passat dia 23, l’ajuntament de Lleida anunciava, en el marc d’una reorganizaciónmunicipal motivada per la crisi del Covid-19, que han acordat anul·lar els mercadillos dels dijous al Camp d’Esports i dels dissabtes a Barris Nord.

tracking