SEGRE

RAMADERIA AJUTS

L'oví i el cabrum exigeixen ajuts “ambiciosos” a Madrid

El sector anhela una “forta injecció econòmica” davant de la crisi del coronavirus || L’avicultura espera perdre 600 milions

Imatge d’arxiu d’ovelles en una explotació.

Imatge d’arxiu d’ovelles en una explotació.ANNA FARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sectorial d’oví i cabrum de Cooperatives Agroalimentàries va exigir ahir al Govern central la confecció d’un pressupost “ambiciós” i “fort” per finançar els ajuts promesos al sector pel tancament del canal Horeca a causa del coronavirus. I és que uns fons insuficients per sostenir aquests ajuts podrien posar en perill la viabilitat de moltes explotacions, va advertir aquesta organització en un comunicat.

El ministeri d’Agricultura va anunciar la setmana passada ajuts directes de fins a 30 euros per animal per als ramaders d’oví i cabrum, així que Cooperatives Agroalimentàries espera una “forta injecció econòmica” que respongui a les seues necessitats.

Cooperatives Agroalimentàries proposa ajuts a la congelació i a la reducció d’oferta

A més, l’organització va advocar per un augment dels llindars mínims de reproductores presents en l’explotació per poder accedir a l’ajuda. El departament encapçalat per Luis Planas el va fixar inicialment en trenta femelles reproductores per explotació. Segons assenyalen des de Cooperatives Agroalimentàries, aquests mínims empararien molts ramaders no professionals i que no depenen de l’activitat agrària per viure, la qual cosa fraccionaria massa l’import total dels ajuts.

Així mateix, també van posar l’accent en la necessitat de retocar el projecte ministerial perquè no “penalitzi” els ramaders socis d’una cooperativa, atès que podien optar a aquest suport amb un nombre menor d’animals davant els ramaders no socis de cooperatives. D’altra banda, Cooperatives Agroalimentàries també va proposar a la Moncloa ajuts a la congelació i a la reducció de l’oferta en granges i granges d’engreix.

En un altre ordre de coses, l’Associació Interprofessional de l’Avicultura de Carn de Pollastre (Propollo) va xifrar ahir en 600 milions d’euros les pèrdues del sector si es manté el tancament del canal Horeca. En una carta enviada al ministeri d’Agricultura i a la Comissió Europea, l’organització va exigir mesures “urgents” per pal·liar la crisi.

tracking