SEGRE

No descarten ampliar a l'estiu la contractació d'aturats al camp

Planas diu que el decret es podria prorrogar fins el mes de setembre si les necessitats així ho requerissin

El ministre d'Agricultura, Luis Planas.

Agricultura no descarta ampliar a l'estiu la contractació d'aturats al campEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha indicat aquest dijous que el decret que flexibilitza la contractació d’aturats al camp, per facilitar la recol·lecció de les collites, es podria prorrogar fins el mes de setembre si les necessitats així ho requerissin. En una entrevista a Canal Extremadura Radio, Planas ha recordat que en principi les mesures contemplades en aquest decret, entre elles la possibilitat de compatibilitzar les tasques agrícoles amb prestacions o subsidis, vigeixen fins el 30 de juny.

El decret també redueix les contractacions a termes municipals limítrofs amb les explotacions per reduir la mobilitat, encara que el ministre recolza el sistema de trasllat en autobusos de temporers establerts pel Govern extremeny, "sempre que es respectin les mesures de seguretat".

Luis Planas ha anunciat plans específics de suport als sectors amb més dependència de la restauració i l’hostaleria, com l’oví o l’oli, a més de confirmar que vuit escorxadors més tenen ja autoritzat per exportar a la Xina.

El ministre d’Agricultura ha assenyalat també que Espanya ha demanat a la Comissió Europea que autoritzi l’avançament del 85% dels ajuts de la PAC el mes d’octubre per donar liquiditat als agricultors, ha informat Canal Extremadura Radio en una nota.

tracking