SEGRE

ESNOTICIA

Els Agents Rurals, de vigilar la naturalesa a desinfectar pobles

Han prestat els seus serveis a Àger, la Pobla de Segur, la Seu d’Urgell, Sort i Tremp || També ‘netegen’ els camions de les escombraries del consell del Pallars Jussà

A Sort van desinfectar els dies 3 i 9 d’abril i avui tornaran a desplaçar-se al municipi.

A Sort van desinfectar els dies 3 i 9 d’abril i avui tornaran a desplaçar-se al municipi.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals són els principals encarregats de vetllar per la protecció de la naturalesa. Amb l’estat d’alarma, una de les seues principals funcions ha estat detectar infraccions al medi natural en senders i zones d’escalada i alta muntanya. Han tancat parcs, zones naturals i refugis. Però la seua tasca no finalitza aquí. També presten el seu servei en desinfeccions de la via pública o en edificis. “Ens requereixen ajuntaments o consells comarcals, especialment per a aquells pobles que no disposen d’equips propis per fer les desinfeccions i on s’han registrat positius”, explica Anna Servent, cap dels Agents Rurals al Pirineu.

La primera desinfecció que van dur a terme a les comarques de Lleida va ser el passat dia 23 de març a Àger, on hi va haver a la residència del municipi un dels principals brots de contagi a les terres de Ponent. Posteriorment, han intervingut a la Pobla de Segur (29 de març), la Seu d’Urgell (29 de març), Sort, Montardit de Baix i Llessui (3 d’abril) i Tremp (9 d’abril). A Sort van dur a terme una segona desinfecció el dia 9 i avui hi tornaran. També a Aransís (Gavet de la Conca) i Sant Joan de Vinyafrescal (la Pobla de Segur).

Utilitzen el camió que tenen per a prevenció d’incendis forestals i per fer cremes controlades

Anna Servent afirma que “utilitzem el camió que tenim per realitzar cremes controlades, la prevenció d’incendis forestals o la campanya del borrissol dels pollancres. Aquest vehicle ens permet no només desinfectar el terra, sinó també les parets”.

Les desinfeccions les fa el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF). Una de les pròximes actuacions serà desinfectar els camions de les escombraries del consell comarcal del Jussà. Anna Servent explica que “la col·laboració entre administracions és essencial. D’aquesta manera, per exemple, el consell del Sobirà ens ha donat 200 litres de clor. Nosaltres volem ajudar”.

A Sort van desinfectar els dies 3 i 9 d’abril i avui tornaran a desplaçar-se al municipi.

A Sort van desinfectar els dies 3 i 9 d’abril i avui tornaran a desplaçar-se al municipi.AGENTS RURALS

tracking