SEGRE

El Govern gestionarà la campanya de la fruita "des de la proximitat"

La conselleria d’Agricultura crearà una comissió tècnica a Lleida

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha assegurat que pròximament es gestionarà la campanya agrària i de la fruita dolça "des de la proximitat", amb la creació d’una comissió tècnica a Lleida i Terres de l’Ebre per elaborar un document de bones práticas i poder dur a terme la campanya amb la màxima normalitat possible.

Preguntada per Marta Vilalta (ERC) a la sessió de control al Govern del ple del Parlament, Jordà ha posat de relleu que el sector primari s’ha mostrat com a essencial i imprescindible per garantir el subministrament d’aliments a la població durant la crisi sanitària del Covid-19.

Ha considerat que el sector primari ha evitat "la ruptura de la cadena alimentària" i que l’àmbit agrícola és el que millor ha funcionat ateses les circumstàncies, però que encara queden sectors per reforçar com el pesquer o el vitinícola. Ha afirmat que el sector "ha hagut de readaptar-se per estar preparat" davant del Covid-19, i ha considerat que el model va en camí cap a un canvi en el futur que passi pel comerç de proximitat i la compra responsable.

Finalment, la consellera s’ha dirigit al Govern de Pedro Sánchez i ha exigit al Ministeri d’Agricultura "rigor i diligència" perquè es compleixin les expectatives generades al sector primari.

tracking