SEGRE

Agricultura convoca ajuts a les comunitats de regants afectades pels aiguats de l'octubre i el gener

Tenen un import total de 3.800.000 euros i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes

El torrent de la Femosa es va desbordar per la Floresta.

El torrent de la Femosa es va desbordar per la Floresta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dies 22 i 23 d’octubre de 2019 es va produir un episodi d’aiguats torrencials que va ocasionar nombrosos danys en les infraestructures de les comunitats de regants implantades en les diverses comarques de Catalunya afectades, entre elles les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera, la Segarra, i el Segrià. Els danys van ser especialment severs a la conca dels afluents del Segre pel marge esquerre (Sió, Ondara, Corb, Gorgs, i la Femosa).

D’altra banda, del 20 al 23 de gener de 2020, el temporal Glòria va produir aiguats, episodis de vent, tempestes elèctriques severes, desbordaments de rius i invasió d’aigua salada en terrenys costaners a les comarques del Priorat, el Baix Ebre, el Montsià, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental, el Maresme, i el Baix Llobregat. Això va ocasionar danys agraris i pesquers molt importants.

Ara, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un ajut adreçat a les comunitats de regants per a la reparació i restauració de les infraestructures hidràuliques de regadiu, tant de les xarxes de distribució com de les xarxes de drenatge, per a garantir la continuïtat d’aquestes comunitats de regants afectades.

Així, el departament ha convocat l’ajut destinat a les comunitats de regants afectades pels aiguats del mes d’octubre de 2019 i pel temporal Glòria del mes de gener del 2020, com publica, avui, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquest ajut té un import total de 3.800.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Les sol·licituds s'han de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina http://seu.gencat.cat, d'acord amb el procediment establert en l’Ordre de les bases reguladores d’aquests ajuts, publicada al DOGC en data 21 d'abril de 2020.

tracking