SEGRE

Pas endavant per al protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita amb el coronavirus

Aprovat el protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita amb el coronavirus

Aprovat el protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita amb el coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El protocol per garantir la seguretat a la campanya de la fruita amb la covid-19 ha rebut el suport aquest dimecres en una reunió telemàtica que ha aplegat Govern, sector agrícola, sindicats, patronal i ens locals. El document es va avançar dimarts i preveu mesures com prendre la temperatura als temporers un mínim de dues vegades al dia, limitacions en el transport a les finques, les condicions dels allotjaments o com hauran d'actuar els ajuntaments.

A la reunió que ha validat el protocol hi havia la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, el delegat de Govern a Lleida, Ramon Farré, i altres representants de l'executiu. De part de sector agrari hi havia representants de les organitzacions agrícoles, Afrucat i també sindicats de treballadors. Així mateix, també han seguit la trobada telemàtica ajuntaments i consells comarcals de zones fructícoles.

Un dels que hi ha participat, el president de d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha comentat que estan d'acord amb el protocol perquè cal garantir la seguretat dels treballadors i evitar al màxim els contagis de covid-19. Això no obstant, ha remarcat pel que fa al transport dels temporers a les finques, que es veu limitat a un terç de la capacitat de vehicle, que és "inassumible" perquè farà incrementar un 30% dels costos en viatges a l'agricultor. Així mateix, també ha alertat que la provisió d'Equips de Protecció Individual (EPIs) els suposarà una càrrega de 500 euros mensuals fins a l'octubre i per això ha reclamat a Agricultura "mesures compensatòries".

 
tracking