SEGRE

Catalunya torna a batre el rècord de vendes de poma i pera per segon mes consecutiu

Lleida té estoc superior de poma i inferior de pera respecte a l'any passat

L’inici de la recol·lecció de la pera el juliol de l’any passat.

L’inici de la recol·lecció de la pera el juliol de l’any passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha registrat a l'abrill un desestocatge rècord tant en poma com en pera respecte als darrers anys, segons l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat). L'entitat apunta que aquesta situació es deu fonamentalment al fet que Espanya va ser un dels pocs països que va mantenir el seu potencial productiu la passada campanya, amb un increment de producció del 14% en poma i del 4% en pera, mentre que Europa baixava un 20% en poma i un 12% en pera.

La resta dels principal països productors europeus patien fortes davallades (en poma: Polònia un - 40% i Itàlia un -8%; en pera Bèlgica un -10%, Holanda un -7% i Itàlia un -30%).

Pel que fa a la poma, les vendes han estat superiors en un 45% respecte a la campanya 2019, sobretot la poma Golden que ha incrementat en un 60% el seu desestocatge. L’increment en la pera també ha estat força important, amb un augment del 56% en les vendes de pera conference.

De l’anàlisi de les dades d’estocatge de poma i de pera de Catalunya a 30 d’abril de 2020 elaborades per Afrucat, es desprén que les existències totals d'aquestes fruites a Catalunya a 30 d’abril de 2020 mostren un nivell superior en poma i inferior en pera, respecte l’abril del 2019. En concret en pomes, se situa en 104.314 tones, un 28% superior a l’any passat. Pel que fa la demarcació de Lleida, s’han estimat uns estocatges totals de 78.264 tones de poma, superior a l’any passat. El grup varietal Golden segueix essent el més important amb un estoc de 57.855 tones. El grup Gala té unes existències de 136 tones. Les Fuji tenen un estoc de 5.030 tones, en pomes vermelles les existències són de 4.476 tones i la Granny Smith te un estoc de 5.050 tones.

Pel que fa a les peres, segons Afrucat, s’han comptabilitzat 16.023 tones, un 7% menys que l’any passat. En concret, en Conference l’estocatge és de 14.897 tones i el de Blanquilla és de 136 tones, la resta de varietats estan per sota de l’any passat, a excepció de la Flor d’hivern.

tracking