SEGRE

OVÍ SUBVENCIONS

Els ramaders poden demanar ja ajudes al corder i cabrit

Per pal·liar la crisi dels productors a causa de la pandèmia || Els perceptors de la PAC, beneficiaris automàtics

Imatge d’arxiu d’una explotació d’ovelles.

Imatge d’arxiu d’una explotació d’ovelles.JESÚS HELLÍN / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ramaders de corders i cabrits podran sol·licitar a partir d’avui dijous els ajuts del Govern estatal per un import total de 10 milions d’euros per fer front a la crisi del Covid-19, segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Aquests ajuts s’emmarquen en les dificultats en la comercialització de corders i cabrits a les quals han hagut d’enfrontar-se les explotacions ovines i cabrunes com a conseqüència de les limitacions derivades per l’estat d’alarma per frenar l’expansió del coronavirus.

Es tracta d’una producció molt estacional, lligada a un consum majoritari durant les festes de Pasqua i gairebé en la seua totalitat a través del canal de la restauració i l’hostaleria tancat a causa de l’actual crisi sanitària i la declaració de l’estat d’alarma, la qual cosa implica el tancament d’establiments d’hostaleria i restauració.

Aquests ajuts, per a l’exercici 2020, constitueixen un complement de les subvencions destinades al pagament per ovella i cabra establertes al reial decret 1075/2014 d’ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC). Per això, per reduir les càrregues administratives, el fet de ser perceptor de l’ajuda de la PAC a aquestes produccions farà que sigui automàticament beneficiari de la subvenció.

Podran optar a aquestes subvencions els titulars de les explotacions d’oví amb una classificació zootècnica de “reproducció per a la producció de carn”, “reproducció per a la producció de llet” o “reproducció per a producció mixta’amb més de cinquanta femelles reproductores. També podran sol·licitar aquests ajuts els titulars d’explotacions de cabrú amb la mateixa classificació amb més de trenta femelles reproductores.

tracking