SEGRE

RAMADERIA UNIÓ EUROPEA

El preu de la carn d'oví s'ha esfondrat un 40 per cent

Segons Agricultura en plena crisi del coronavirus || En marxa els ajuts comunitaris per emmagatzemar carns, llet i formatge

Llet d’ovella per a l’elaboració de formatges.

Llet d’ovella per a l’elaboració de formatges.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha posat en marxa les mesures d’emmagatzemament privat (amb ajuts comunitaris) per la crisi de preus de la llet i diferents tipus de carns en plena pandèmia i les sol·licituds ja poden presentar-se. Com va explicar ahir la conselleria d’Agricultura, poden sol·licitar-se per a carn de boví, oví, cabrú, llet desnatada en pols, mantegues i formatges.

La mesura hauria de solucionar el greu problema provocat per la caiguda de preus d’aquestes carns, que en el cas de l’oví és d’un 40 per cent, seguit de prop pel boví i el cabrú, que han adoptat la mateixa tendència. La baixada també s’ha produït en el consum d’aquestes carns, que ha caigut de forma estrepitosa, segons la conselleria que dirigeix Teresa Jordà.

Les sol·licituds es presenten a la comunitat autònoma en què s’emmagatzemaran

El termini per presentar les sol·licituds d’aquesta ajuda va començar dijous, i en el cas dels productes lactis, finalitzarà el 30 de juny. Per als productes carnis, la Unió Europea decidirà quan considera que s’han assolit els objectius de recuperació del mercat.

Per a la carn fresca o refrigerada de boví, l’ajuda que es concedirà és de 1.008 euros per tona per a un emmagatzemament de noranta dies, 1.033 euros per a 120 dies i 1.058 euros per a 150 dies. Pel que fa a oví, s’ha fixat una ajuda de 866 euros per tona per a un emmagatzemament de 90 dies, 890 euros per a 120 dies i 915 euros per a 150 dies.

Per a la llet, la Unió Europea ha fixat 5,11 euros per tona per a despeses fixes d’emmagatzemament i 0,13 euros tona i dia que el producte estigui emmagatzemat.

En el cas de la mantega, l’import és de 9,83 euros per tona per a despeses fixes d’emmagatzemament i de 0,43 euros i dia que el producte estigui emmagatzemat. Finalment, quant a formatges són 15,57 euros per tona per a despeses fixes d’emmagatzemament i 0,40 euros per tona i dia que el producte estigui emmagatzemat. Les sol·licituds s’han de referir a quantitats no inferiors a mitja tona, va explicar ahir la conselleria.

tracking