SEGRE

ESNOTICIA

La campanya dispara les despeses al Baix Segre

Els ajuntaments estan fent importants inversions en previsió que hagin de confinar temporers per casos de Covid-19 i insisteixen a reclamar suport

L’alcalde d’Alcarràs mostra una de les instal·lacions.

L’alcalde d’Alcarràs mostra una de les instal·lacions.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs ha habilitat setanta-dos places a l’alberg municipal per si fos necessari acollir temporers amb una simptomatologia compatible amb el Covid-19. També compta amb l’antic alberg, amb la previsió que pogués acollir una trentena més de temporers, i en cas de necessitat arribar fins als seixanta.

L’alcalde del municipi, Manel Ezquerra, estima que posar en funcionament i mantenir obert l’alberg nou representarà al consistori prop de 256.000 euros durant els quatre mesos que dura la campanya, entre despeses de personal, manteniment, neteja, consums i compra d’EPI, entre d’altres. En cas que fos necessari obrir un altre espai, la despesa pujarà fins als 420.000 euros.

La Granja d’Escarp ubica aquest espai de confinament al camp de futbol, amb mòduls prefabricats.

L’ajuntament, a més a més, ha contractat dos agents cívics per informar i vetllar per la seguretat al municipi durant la campanya. Així doncs, el primer edil de la Granja d’Escarp, Manel Solé, quantifica en prop de 20.000 euros el cost fins al moment, però si l’espai s’acaba posant en marxa, es multiplicaran i suposaran “un estrall molt important al pressupost” municipal.

Aitona també està fent una inversió molt important perquè ha habilitat el pavelló municipal i també ha instal·lat mòduls al camp de futbol per si fos necessari confinar temporers.

Els consistoris reclamen el suport de la resta d’administracions per aquests costos addicionals derivats de l’emergència sanitària.

El Baix Segre ja compta amb diversos milers de temporers, però en el moment punta de la campanya n’arribarà a acollir al voltant d’unes 15.000 i fins a 20.000 persones, amb municipis que dupliquen i fins i tot tripliquen la població habitual.

tracking