SEGRE

LABORAL DISPOSITIU POLICIAL

Identifiquen 26 temporers a Fraga sense contracte laboral

Deu d’ells estaven indocumentats i se n’ha iniciat la expulsió del país || Es trobaven a l’estació d’autobusos

Imatge del dispositiu que la Guàrdia Civil i la Policia Local van desplegar ahir a Fraga.

Imatge del dispositiu que la Guàrdia Civil i la Policia Local van desplegar ahir a Fraga.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Fraga van identificar ahir vint-i-sis temporers sense contracte, en el marc d’un dispositiu per identificar treballadors que van a la campanya de recol·lecció de fruita i que s’havien congregat als voltants de l’estació d’autobusos de la capital del Baix Cinca. En els últims dies s’havia detectat a la ciutat una constant afluència de persones que arribaven al municipi des de Catalunya per treballar al camp, però sense contractes previs per exercir aquesta activitat i sense lloc on allotjar-se, per la qual cosa s’havien instal·lat als voltants de l’estació.

La concentració d’aquestes persones en plena crisi sanitària va generar gran alarma social entre els veïns de Fraga, segons fonts de la Guàrdia Civil, de manera que es va identificar un total de vint-i-sis persones sense contracte de treball, de les quals deu estaven indocumentades i van ser traslladades a l’aquarterament de Fraga.

L’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil va dur a terme les gestions oportunes per a la seua plena identificació, i va comprovar que tots ells es trobaven de forma irregular a Espanya, per la qual cosa es van instruir deu actes per estada irregular que es van remetre al Cos Nacional de Policia en aplicació de la Llei d’Estrangeria, perquè es posi en marxa l’expedient d’expulsió del territori nacional.

D’altra banda, la Generalitat va informar els alcaldes i membres de la comissió de coordinació de la campanya agrària de les mesures de mobilitat dels treballadors de la fruita durant la desescalada.

A més a més, al document, demanen als municipis elaborar un cens actualitzat dels treballadors amb les seues dades i lloc de residència, així com adequar zones per aïllar aquests treballadors en cas de contagi.

tracking