SEGRE

Amplien el termini per efectuar arrencades de fruiters de pinyol per l'emergència sanitària

El nou termini serà el que resulti d’afegir al 15 de maig, data límit prevista a les bases d’aquest ajut, el nombre de dies naturals que hagi estat vigent l’estat d’alarma

Un camp de fruiters.

Un camp de fruiters.Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La declaració d’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 ha suposat la suspensió del termini administratiu previst per a l’ajuda a l’arrencada de presseguers, nectariners i paraguaians. Segons ha anunciat el departament d'Agricultura de la Generalitat, en aquesta situació d’excepció, els terminis es reprendran en el moment en què no sigui vigent l’estat d’alarma o les seves pròrrogues.

En el cas de l’ajut a l’arrencada d’arbres de fruita dolça, les bases reguladores preveien com a data límit per executar les operacions d’arrencada el 15 de maig de 2020. En conseqüència, el nou termini per executar les operacions d’arrencada serà el que resulti d’afegir al 15 de maig el nombre de dies naturals que hagi estat vigent l’estat d’alarma.

A tall d’exemple, si la nova pròrroga fins al 24 de maig fos l’última, serien 72 dies d’estat d’alarma; consegüentment, el termini d’arrencada seria fins al 26 de juliol.

El Pla d’arrencades de fruita de pinyol per al període 2019-2020

Els ajuts del Pla d’arrencades de fruita de pinyol, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, es van convocar el maig de 2019. Es podien acollir a aquests ajuts els productors de préssec, nectarina, paraguaià i platerina que haguessin fet arrencades de parcel·les plantades d’aquestes espècies des de l’1 de juliol de 2018 fins a la data de publicació de la convocatòria o tinguessin previst fer-les fins al 15 de maig de 2020. La dotació màxima d’aquesta convocatòria d’ajuts és de 10 milions d’euros per al període 2019-2020; la màxima superfície subvencionable per a cada titular d’explotació és de 3 hectàrees, i l’import màxim a rebre serà de 5.000 euros per hectàrea, sempre d’acord amb les hectàrees totals sol·licitades en el pla.

Aquest pla d’arrencades té com a objectiu treure del mercat 2.000 hectàrees de préssec, nectarina, paraguaià i platerina, fet que ha de contribuir a eliminar varietats obsoletes i a afavorir la viabilitat futura de les explotacions.

tracking