SEGRE

ESNOTICIA

Afrucat preveu portar el primer grup de personal romanès amb autobusos

A l’espera de tenir tots els permisos per contractar un avió i poder comptar així amb 575 persones || També hauran d’observar una quarantena de catorze dies

Imatge de tasques d’aclarida de fruiters a finals d’abril en una finca d’Alcarràs.

Imatge de tasques d’aclarida de fruiters a finals d’abril en una finca d’Alcarràs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses fructícoles es troben amb un nou problema a l’hora de poder comptar amb personal fix discontinu que l’estat d’alarma va sorprendre als països d’origen, ja que si es traslladen a Lleida hauran de guardar també els catorze dies de quarantena que imposa el Govern central a tots els estrangers a partir de divendres. La patronal del sector, Afrucat, afirma que assumiran les exigències que s’imposin i les empreses compliran les normatives, però adverteix que les centrals necessiten poder comptar amb aquest personal. De moment, ja es treballa perquè un primer grup de personal fix discontinu pugui arribar per via terrestre. Un viatge de dos dies amb autobús després del qual s’haurà de confinar durant dos setmanes.

Aquesta opció, encara per concretar dates, se sospesa mentre espera poder tenir tota la documentació validada per l’administració central que garanteixi la viabilitat de contractar almenys un avió i traslladar així personal des de Romania. En concret, Afrucat compta amb un llistat de 575 persones, fonamentalment personal especialitzat i que té categoria d’encarregats. Un perfil que és difícil de cobrir per a moltes centrals.

Mentrestant, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va explicar que el BOE va publicar ahir en un dels seus punts que estan habilitats per viatjar a Espanya persones que es traslladin per motius de feina i que ho certifiquin documentalment.

Acollint-se a aquest punt, Crespín apunta que Afrucat no tindria problema per contractar un avió. Però des de la patronal volen tenir tota la seguretat documental, tant d’Interior com d’Aviació Civil, perquè no fracassi el seu projecte.

En principi, estudia que l’avió aterri a l’aeroport d’Alguaire, malgrat que això podria encarir el vol. Les operacions solen tenir un cost inferior quan un avió que es troba en un aeroport fa un viatge d’anada i tornada, per exemple una aeronau que avui estigui al Prat i voli a Romania i torni a la base barcelonina. En el cas d’Alguaire, caldria contractar un avió que sortís d’un altre aeroport, volés a recollir els treballadors romanesos i els portés a Alguaire perquè l’aeronau tornés posteriorment a la base.

tracking