SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

CCOO denuncia irregularitats d'una ETT amb temporers a Soses

Sense prou mesures de seguretat, fins i tot sense aigua potable en allotjaments i amb salari inferior a l’SMI || L’empresa de treball temporal nega les acusacions

Temporers i membres de CCOO es van reunir ahir guardant les distàncies de seguretat.

Temporers i membres de CCOO es van reunir ahir guardant les distàncies de seguretat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comissions Obreres ha presentat una denúncia davant d’Inspecció de Treball pel que qualifica de “greus infraccions que s’estan cometent a la finca que el grup Espax té al terme municipal de Soses” amb “treballadors temporers de l’ETT Aldia”. Mentre que fonts de la fructícola lleidatana van afirmar a preguntes d’aquest diari no tenir coneixement de la denúncia, el sindicat assegura que els treballadors estan “totalment desprotegits en matèria sanitària i de prevenció de riscos laborals”. L’empresa de treball temporal, per la seua part, va apuntar que els fets relatats pel sindicat “no s’ajusten a la realitat” i va anunciar que avui està prevista una reunió amb representants dels treballadors i de Comissions.

Entre altres coses, la denúncia afirma que en habitacions per a vuit persones han arribat a dormir-ne onze i fins i tot temporers han pernoctat als seus cotxes. Critica l’escassa ventilació i assegura que fins al 7 de maig l’allotjament no disposava d’aigua potable, que ara porten en garrafes.

Aldia, per la seua part, al·ludeix al fet que la fructícola lleidatana els va informar que els allotjaments passen inspeccions anuals sense que constin deficiències i sense que cap treballador hagi comunicat problemes de falta d’aigua potable.

Entre les presumptes irregularitats incloses pel sindicat en la denúncia es trobaria el fet que molts treballadors s’han desplaçat des d’altres comunitats o províncies (Andalusia, Vitòria, Mallorca o València) a treballar en la fruita sense haver firmat un contracte previ i avui no tenen capacitat de tornar a les seues llars, després de comunicar-los “que durant els propers quinze dies no els pot donar feina”. Xifra en 6,40 euros el salari brut per hora que cobren els treballadors, quan el salari mínim interprofessional ho estipula en 7,39. L’ETT nega aquesta extrem i assegura pagar l’SMI, mentre que el sindicat apunta que alguns treballadors van ser acomiadats quan el passat dia 7 van reclamar el sou legal.

Responsables de Comissions es van reunir ahir amb prop d’una trentena de temporers per analitzar la situació i avui està previst un encontre a tres bandes de treballadors, sindicat i l’ETT Aldia.

tracking