SEGRE

ENTITATS SERVEIS SOCIALS

Salut farà tests als temporers que dormen als carrers de Lleida

Les proves es duran a terme aquesta setmana i se'ls allotjarà en un hotel o en un pavelló || Fruita amb Justícia Social adverteix que uns 200 dormen al carrer

Membres de la Plataforma Fruita amb Justícia Social van denunciar ahir la situació de temporers.

Membres de la Plataforma Fruita amb Justícia Social van denunciar ahir la situació de temporers.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut farà tests de Covid-19 als temporers que dormen als carrers de Lleida. Les proves es portaran a terme aquesta setmana, segons va avançar ahir Catalunya Informació i van confirmar fonts municipals a ACN.

Tanmateix, de moment encara no se sap el nombre exacte de tests que es faran, però sí que s’oferirà allotjament als temporers i seran derivats a un hotel o a un pavelló. De fet, fonts de Fira de Lleida van afirmar que la Paeria té diverses propostes, com algun pavelló dels Camps Elisis.

La problemàtica que hi hagi temporers dormint als carrers, com cada estiu per la campanya de la fruita, va tornar a ser denunciada ahir per la Plataforma Fruita amb Justícia Social, que afirma que uns 200 jornalers dormen al carrer, sobretot al Barri Antic, “amb el risc afegit de la pandèmia del coronavirus”.

Diversos membres de l’entitat es van concentrar al matí a la plaça Paeria per denunciar aquesta situació i van culpar el govern municipal “de no haver creat encara un alberg de temporers, a banda de lamentar que els pocs albergs que hi ha al Segrià s’han tancat o funcionen a la meitat o menys a causa de la crisi sanitària”. A més, una de les portaveus, Gemma Casal, va assegurar que “la Paeria ha tapiat la zona de l’exterior del pavelló 3 de la Fira on s’instal·len temporers per dormir i hi ha tanques i jardineres en zones del Barri Antic per evitar que s’hi instal·lin”. Casal va denunciar que “el govern no ha complert l’habilitació d’un alberg” i que “a hores d’ara tornem a estar en la mateixa situació de cada any”.

Per la seua part, Serigne Mamadou va denunciar la situació “infrahumana en la qual ens trobem, tenint en compte que al segle XXI l’esclavitud ha acabat,” i que “a sobre que venim a treballar per a Lleida, cada any ens tractin igual”, per la qual cosa també va demanar la regulació de temporers en situació irregular.

IDENTIFICACIONS

A l’acabar l’acte, membres de l’entitat, temporers i periodistes van ser identificats per la Guàrdia Urbana, que va aixecar una acta per saltar-se el confinament.

tracking