SEGRE

L'Hotel Rambla de Lleida també acollirà temporers amb covid-19 que es detectin en altres poblacions

La Diputació assumirà els costos i aportarà 214.000 euros als municipis per sufragar despeses de la campanya

Captura de pantalla d'un moment de la reunió telemàtica entre la Diputació de Lleida i alcaldes de municipis on es desenvolupa la campanya de la fruita.

Captura de pantalla d'un moment de la reunió telemàtica entre la Diputació de Lleida i alcaldes de municipis on es desenvolupa la campanya de la fruita.Diputació de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hotel Rambla de Lleida també acollirà aquells temporers que es trobin en municipis fructícoles del pla de Lleida i donin positiu de covid-19. Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Joan Talarn, en una reunió amb alcaldes, on també ha precisat que la institució assumirà el cost de l'operació amb una aportació de fins a 300.000 euros per a les 40 places que hi ha en aquest hotel, que inicialment només havia d'acollir els casos positius de la capital del Segrià. La Diputació també destinarà 214.000 als municipis on es desenvolupa la campanya de la fruita per sufragar despeses derivades de les mesures que s'han hagut d'implementar per garantir la seguretat davant la pandèmia del coronavirus.

Talarn ha explicat que aquells temporers als qui se'ls detecti la covid-19 no caldrà que es quedin al municipi on estan treballant i podran allotjar-se a l'Hotel Rambla de Lleida, on ja estava previst ubicar-hi aquells temporers que ara es troben a la ciutat i poden ser portadors del virus. Precisament la Paeria i Salut comença aquest dimarts a fer testos als temporers que es troben dormint al carrer des de fa dies.

Talarn ha afegit que fins i tot, si hi ha prou espai, al Rambla s'hi podrien incorporar aquells temporers que només estan confinats als municipis perquè tenen símptomes però no han donat positiu a la prova.

De la seva banda, el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, ha explicat que des de l'Àrea de Cooperació es destinaran 214.000 euros per sufragar despeses derivades de la situació. És un 52% més que la partida de l'any passat. Del total, uns 70.000 es destinaran a l'Ajuntament de Lleida i els 144.000 restants entre 17 municipis del Segrià i el Pla d'Urgell que per les seves característiques "els toca".

Aquests diners seran per justificar despeses corrents de contractació, lloguers, manteniments i subministraments. S'hi compten aquells municipis que tenen més de 750 hectàrees de fruita dolça, els que van subscriure un mínim de 500 contractes l'any passat i els que disposen de com a mínim un alberg de temporers.

tracking