SEGRE

ESNOTICIA

Alcaldes del Baix Segre i agricultors demanen fer tests a tots els treballadors de la fruita

Nombrosos municipis ja han adequat instal·lacions per acollir temporers sospitosos d'estar infectats || Es preveu que tots els positius siguin traslladats a l'hotel Rambla de Lleida

El pavelló de Torres de Segre, preparat per acollir temporers amb símptomes de Covid-19.

El pavelló de Torres de Segre, preparat per acollir temporers amb símptomes de Covid-19.AJUNTAMENT DE TORRES DE SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de municipis del Baix Segre com Alcarràs o Aitona, a banda d’organitzacions agràries com Unió de Pagesos o Asaja, sol·liciten que es facin proves per detectar o descartar el coronavirus a tots els temporers que arriben a Ponent per treballar a la campanya de la fruita d’aquest any.

Així mateix, insisteixen que s’haurien d’haver començat a fer dies abans, atès que actualment ja es troben treballant al camp més de 5.000 persones, segons càlculs que ha fet Asaja. “Fer tests ràpids també podria servir, a més de per garantir la seguretat de tots els ciutadans, per substituir la quarantena de catorze dies que haurien de passar tots aquells treballadors de la fruita que arriben des de l’estranger”, va explicar l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

“Aquesta podria ser una forma perquè l’agricultor pugui estalviar costos i no tenir un treballador durant quinze dies aturat”, va indicar Pujol.

Per la seua part, el primer edil d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va indicar que és “necessari que es facin proves als temporers, però també cal que es detectin si tenen el virus les persones que han arribat al poble per buscar feina però no tenen papers i, que per tant, no poden ser contractades”.

En aquest sentit, els dos alcaldes coincideixen que els consistoris i els pagesos estan sufragant els costos dels protocols de prevenció i esperen “que el Govern ho tingui en compte”.

D’altra banda, almenys set municipis del Baix Segre (Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Massalcoreig, la Granja d’Escarp, Soses i Seròs) ja han habilitat els seus pavellons, locals o mòduls prefabricats per poder acollir temporers de la fruita que presentin símptomes de coronavirus o hagin estat en contacte directe amb algun infectat confirmat, mentre esperen els resultats de les seues proves.

Tots els treballadors de la fruita que donin positiu en el coronavirus seran traslladats a l’hotel Rambla de Lleida.

tracking