SEGRE

LABORALEMPRESES RESULTATS

El benefici de BonÀrea Corporació creix un 12%, fins als 71,5 milions

Tanca el 2019 amb unes inversions rècord de 94,3 milions, dels quals més de 30 en el complex carni de Guissona || Supera ja el mig miler de botigues pròpies

Imatge aèria de part del complex carni La Closa a Guissona.

Imatge aèria de part del complex carni La Closa a Guissona.BONÀREA CORPORACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BonÀrea Corporació va tancar el 2019 amb unes vendes de 1.920 milions d’euros, un 5,7% més respecte al 2018, mentre que el benefici net va assolir els 71,5 milions (+12%) i les inversions van marcar un rècord de 94,3 milions (+34%). Va informar ahir que les principals inversions es van destinar a obra civil, terrenys, maquinària, instal·lacions i equipaments i que en aquest exercici es va començar el moviment de terres del centre alimentari d’Épila (Saragossa), on ja ha invertit 9 milions.

El director de Recursos Humans, Antoni Condal, va destacar també les inversions del grup en el centre alimentari de Guissona, amb la construcció d’una nova depuradora d’aigües que passarà a ampliar notablement la capacitat actual i l’ampliació de sales, millora de maquinària i logística, així com la instal·lació fotovoltaica. Les inversions en el complex carni superen els 30 milions. Un altre apartat amb importants inversions ha estat la compra de locals per a l’obertura i ampliació de botigues BonÀrea. S’han obert 23 nous supermercats i ampliat o traslladat 14 botigues, fins a arribar als 509 establiments a Catalunya, Aragó, Castelló, València, Madrid, Guadalajara, Navarra, Rioja i Andorra. D’aquests, 49 són a la província de Lleida.

L’activitat més important de BonÀrea Corporació és la venda d’alimentació humana, amb una facturació de 1.089 milions (+5,2%). El principal canal de venda són les botigues

BonÀrea, que van facturar 857 milions directament el consumidor final (+5,4%).

La producció de pinsos a les seues 11 plantes va assolir els 1,32 milions de tones i la facturació va ascendir a 372 milions (+ 2,6%). L’activitat d’enginyeria i energia va assolir els 392 milions d’euros, amb un creixement del 9,5%, dels quals una part important corresponen al subministrament de carburants a la xarxa de 55 gasolineres pròpies.

La plantilla directa i subcontractada va arribar a 5.304 persones al tancar l’any, i en tot el conjunt d’empreses que conformen BonÀrea Agrupa en treballen 5.719.

Pel seu costat, les vendes de BonÀrea Cooperativa van assolir 284 milions (+3,8%) i el resultat net va ser de 5,5 milions (+8,4%). La cooperativa compta amb 204 treballadors i les inversions anuals van assolir els dos milions.

Els socis van produir 36 milions de pollastres, 1,8 de galls dindis, 3 milions de guatlles, 40 milions de desenes d’ous de consum, 776.000 porcs d’engreix i 55.000 vedells. Destaca a més els 4.500 agricultors i ramaders que amb la seua producció contribueixen a la primera part del cicle productiu complet, així com uns altres 3.000 dependentes que tanquen el cicle en botigues.

El Consell d’Administració de BonÀrea Corporació ha acordat convocar la junta general d’accionistes el 18 de juny i ha previst mesures per fer compatible la reunió amb l’estricte compliment de les normes sobre mobilitat i distanciament per garantir la protecció del coronavirus.

La companyia va aconseguir el novembre passat l’homologació per exportar la Xina. Les vendes al país es van frenar quan el gegant asiàtic va registrar els pitjors moments de la pandèmia. Antoni Condal espera ara un creixement de vendes al país.

Exercici amb pujades en botigues i caiguda a Horeca L’exercici del 2020, com per a la pràctica totalitat de les empreses, estarà marcat per les conseqüències de la pandèmia i les mesures adoptades per frenar-la. Per exemple, BonÀrea va explicar que la seua xarxa de botigues de proximitat va créixer en les primeres setmanes d’estat d’alarma entre un 15% i un 20%, mentre que en el seu negoci online va arribar a ser del 100%. Tanmateix, s’han ressentit les activitats a Horeca (hotels, restaurants i càtering), per la paralització d’aquests sectors. El pes de les botigues en la facturació és d’un 80% davant el 20% de l’Horeca. Les vendes de gasolines i gasoils ha arribat a caure un 50% per les mesures de restricció de la mobilitat i la paralització de bona part del transport, va explicar Antoni Condal. Quant als sectors ramaders, els que estan tenint més dificultats són l’oví i el del pollastre.

tracking