SEGRE

ESNOTICIA

Més de 9.000 persones, el triple que el 2019, volen treballar a la fruita

S'han inscrit a la borsa del SOC || La Generalitat destina 625.000 euros per contractar 52 nous mediadors a les comarques del pla de Lleida

Creu Roja, Arrels i Càritas habiliten un nou espai per a temporers a Lleida.

Creu Roja, Arrels i Càritas habiliten un nou espai per a temporers a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 9.122 persones s’han inscrit a la borsa de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per treballar a la campanya de la fruita 2020, una xifra tres vegades superior a les sol·licituds rebudes l’any passat i que pràcticament multiplica per cinc les de les campanyes dels anys 2017 i 2018. Així ho va afirmar ahir el secretari general de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, que també va informar que aquest 2020 el departament ha intensificat el suport a la campanya agrària i en especial a la fruita dolça, destinant “més de 2,5 milions d’euros” al sector amb nombrosos programes socials i polítiques actives d’ocupació per fer front als efectes del Covid-19. En aquest aspecte, Ginesta també va indicar que la Generalitat ha pressupostat 625.000 euros per contractar 52 nous tècnics perquè desenvolupin tasques d’intermediació, orientació i suport als temporers en diversos municipis del pla de Lleida.

Concretament la convocatòria de treball s’obre en els ajuntaments d’Alcarràs, Torres de Segre, Bell-lloc d’Urgell, Soses, Bellpuig, Artesa de Segre, Lleida, Aitona i Seròs, entre altres municipis, i està previst que els nous mediadors s’incorporin als llocs de feina a partir del dia 1 de juny. A més, el departament dirigit per Chakir el Homrani també aportarà un total de 153.000 euros a la Fundació Pagesos Solidaris (Unió de Pagesos) per ajudar en la inserció laboral de vuitanta joves sense feina i en risc d’exclusió social a les comarques del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Noguera i Segarra.

Treball ajudarà a incorporar-se al camp vuitanta joves en risc d’exclusió a Ponent

D’altra banda, l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral ha editat una guia amb informació, recomanacions i mesures preventives per minimitzar el risc de contagi i expansió del coronavirus entre els treballadors agraris.

Creu Roja, Arrels i Càritas habiliten un nou espai per a temporers Creu Roja Lleida, Arrels i Càritas Diocesana, juntament amb la col·laboració de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, han posat en marxa des de dimecres passat una nova iniciativa per allotjar temporers que arribin a Lleida i no tinguin on passar les nits. En aquest sentit, Arrels Sant Ignasi ofereix un espai habilitat als seus locals parroquials amb una capacitat per a deu persones, on a més dos dels seus tècnics coordinaran l’allotjament i vigilaran les pernoctacions. Per la seua part, Càritas farà les filiacions que donaran accés a aquest espai, aportarà el seu servei de bugaderia i un mediador, mentre que Creu Roja entregarà als usuaris material de descans, higiene personal i aliments. Així mateix, Fruita amb Justícia Social informarà els usuaris dels seus drets com a treballadors agraris. En aquest espai també podran dutxar-se i guardar les maletes.

tracking