SEGRE

Els joves migrants treballadors al camp durant la pandèmia obtindran permís de residència de dos anys

El BOE publica una ordre per mantenir el dret a treballar al col·lectiu un cop acabada la campanya agrària

Temporers romanesos, a l’interior d’un dels autobusos que van arribar ahir a Lleida.

Temporers romanesos, a l’interior d’un dels autobusos que van arribar ahir a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves migrants que han anat a treballar a la campanya agrària amb un permís extraordinari de treball creat durant la pandèmia de coronavirus tindran reconegut el permís de residència i feina durant dos anys, prorrogables a dos més. Així ho indica el BOE d'aquest dimecres, que especifica que l'autorització es podrà incloure com a justificant per a l'accés a la residència de llarga duració, que té en compte tots els períodes de residència legal i continuada. El govern espanyol garanteix així una via per aquests joves a mantenir el seu dret a la feina un cop acabada la vigència del reial decret-llei del sector agrari 13/2020, de 7 d'abril, i reconeix la seva tasca "per al manteniment d'un sector essencial durant la crisi de la covid-19".

El reial decret-llei 13/2020 va reconèixer de forma automàtica als joves estrangers, amb estatus regular però sense permís de treball, el dret a treballar al camp en plena pandèmia. En base a aquest reconeixement, molts d'ells van accedir a la seva primera feina.

L'executiu espanyol assenyala que això "contribueix de forma clau a la inclusió d'aquests joves, especialment" als que havien estat sota la tutela legal dels serveis de protecció quan eren menors.

tracking