SEGRE

Estudiants tornen a treballar al camp com dècades enrere

Sisko Gil comprova els calibres dels paraguaians en una finca d’Aitona.

Sisko Gil comprova els calibres dels paraguaians en una finca d’Aitona.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les incerteses per al sector aquesta campanya és la disponibilitat de mà d’obra per les restriccions fixades per les autoritats per a l’emergència sanitària. Josep Maria Companys (UP) afirma que la xifra d’aturats i estudiants que estan treballant al camp és “insignificant”, malgrat les més de 9.000 sol·licituds rebudes al Servei d’Ocupació de Catalunya. És el cas d’Eduard Pons un jove de Torres de Segre, que aquest any ha decidit treballar a la fruita a la mateixa població.

Pons estudia Educació Social a la Universitat de Lleida i normalment els estius treballava al sector del lleure infantil i juvenil i, davant de la “incertesa” de la situació derivada pel Covid-19, ha optat pel camp. Els que estan especialment contents són alguns joves que van arribar sols i sent menors a l’Estat i que actualment poden trobar una sortida laboral en el camp.

El Govern central ha establert una autorització de treball i residència de dos anys, renovable per dos anys més, per als que recentment s’han incorporat al camp.

tracking