SEGRE

ESNOTICIA

Denuncien el trasllat de persones sense contracte a Lleida per a la fruita

Aitona afirma que n'hi ha desenes procedents de Madrid, Toledo o Còrdova || Els alcaldes estan “preocupats” i dubten dels controls policials per frenar-los

L’edil d’Aitona, Rosa Pujol, ahir, mostrant la denúncia remesa a la subdelegació del Govern espanyol.

L’edil d’Aitona, Rosa Pujol, ahir, mostrant la denúncia remesa a la subdelegació del Govern espanyol.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de temporers sense contracte han arribat les últimes setmanes al Baix Segre per buscar feina a la campanya de la fruita malgrat les restriccions a la mobilitat imposades per l’estat d’alarma. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va denunciar ahir aquesta situació davant la subdelegació del Govern central a Lleida després que, en pocs dies, gairebé mig centenar de persones sense contracte apareguessin a la localitat. Segons va explicar ahir a SEGRE, vint-i-cinc persones procedents de Madrid van arribar dimecres, cap de contractada per avançat i la majoria sense permís de treball. Van manifestar que la Creu Roja els havia indicat que tindrien feina a Aitona. Fa uns dies van detectar un altre grup de persones en situació irregular deambulant pel municipi, i van afirmar haver viatjat des de Còrdova.

Ahir dos persones més, una amb permís de treball i l’altra no, van arribar des de Toledo. “Se’m trenca el cor al veure’ls, és inhumà”, va indicar. Així les coses, va instar que investigui “com persones sense documentació ni contracte poden desplaçar-se lliurement per diferents províncies estant vigent l’estat d’alarma”.

Aquesta problemàtica, que enguany es veu agreujada pel coronavirus, ha impulsat altres ajuntaments de la zona a estudiar la presentació de queixes similars davant la institució que encapçala José Crespín. En aquest sentit, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, es va mostrar “molt preocupat” davant l’arribada de moltes persones en situació irregular o sense contracte a la localitat a la recerca de feina. Aquest dilluns van arribar unes deu persones sense contracte procedents de Saragossa. “Dormen al carrer o en cases okupades, on poden”, va explicar, alhora que va remarcar que fa mesos que van advertir que això podia passar. A més, va dubtar de l’efectivitat dels controls policials per restringir la mobilitat.

Per la seua part, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va oferir la col·laboració dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, tot i que va remarcar que aquest assumpte és competència dels Mossos. Així, va dir que ja ha remès a la policia catalana la queixa presentada per Aitona.

tracking