SEGRE

Creen una xarxa de productors per a la distribució de productes de les Garrigues

A través d'una plataforma online

Un treballador de la lleteria social Talma de Juneda.

Creen una xarxa de productors per a la distribució de productes de les GarriguesMengem Garrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Mengem Garrigues' és una xarxa de productors i elaboradors de les Garrigues que s'han agrupat per compartir les seves necessitats i trobar solucions arran de la crisi provocada per la covid-19. Volen compartir eines de comercialització online i de distribució per tal de sumar esforços i fer viables els costos associats. En una primera fase s'ha impulsat una botiga online – mengemgarrigues.cat – que està operativa des d'aquest dilluns, on es poden comprar els productes dels membres de la xarxa. La distribució es fa per comandes a les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià. De moment, el projecte arrenca amb 9 productors i elaboradors però es planteja com una eina al servei de tots els que comparteixin els mateixos valors.

El grup inicial de 'Mengem Garrigues' representa una diversitat de productes de la comarca com la carn de ramat, els ous ecològics, la llet i derivats, la mel, l'oli verge extra, el pa artesà, fruites i verdures ecològiques, vi d'agricultura regenerativa i licors artesans.

Es prioritzen productors i elaboradors de la comarca que compleixen els criteris i valors com són que sigui un producte local, ecològic o produït amb criteris ambientals; petit productor que realitza una elaboració artesana; producció social; control del producte; que s'apliquen principis de comerç just; i que representa una diversitat territorial.

La iniciativa vol anar més enllà d'una plataforma de venda online i un sistema logístic de distribució conjunta i pretén esdevenir una xarxa de cooperació entre els seus membre per donar visibilitat a l'oferta i diversitat de productes agroalimentaris de la comarca, fomentar el consum de producte de les Garrigues i crear eines que estiguin al servei dels productors i que ajudin a tirar endavant els projectes.

tracking