SEGRE

Entitats socials detecten treballadors sense contracte a la fruita a Lleida

L’alberg obert a la parròquia Sant Ignasi acull 18 persones en dos setmanes

Un grup de persones esperen ser ateses a l’entrada del pavelló 3 de la Fira, ahir.

Un grup de persones esperen ser ateses a l’entrada del pavelló 3 de la Fira, ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja, Arrels-Sant Ignasi i Càritas han detectat casos de treballadors sense contracte, llocs de treball només per alguna jornada i acomiadaments d’un dia per a un altre entre els usuaris de l’alberg que van obrir a la parròquia Sant Ignasi de Lleida, en col·laboració amb Plataforma Fruita amb Justícia Social, per a persones que buscaven feina a la campanya de la fruita de Lleida.

L’allotjament, habilitat a la parròquia i amb capacitat per a 11 persones, ha estat en funcionament del 20 de maig al 2 de juny i ha acollit un total de 18 persones, provinents del Senegal i Mauritània, han informat aquest dijous les entitats en un comunicat conjunt. "De les 18 persones, set d’elles disposen de permís de treball i dos han estat contractades, mentre només una d’elles ha estat donada d’alta en la Seguretat Social", han afirmat les entitats.

En el moment del tancament de l’allotjament s’havien comptabilitzat set persones contractades en algun moment de la seua estada; dos persones han dormit totes nits al centre des de la seua obertura, i el servei ha acabat comptabilitzant fins un total de 117 pernoctacions.

Per gestionar els serveis oferts –control d’accés, consigna, destra, bugaderia, sopar, descans nocturn, esmorzar i sortida– les entitats han necessitat entre set i vuit persones diàriament que han format un equip interdisciplinari integrat un educador social, un vetllador nocturn, un mediador, un sanitari i 32 persones voluntàries.

Quan van obrir l’alberg, les entitats van explicar que el tindrien obert fins que l’Ajuntament instal·lés l’espai municipal en un pavelló de Fira de Lleida, que és operatiu des de dilluns.

tracking