SEGRE

CORONAVIRUS CONSEQÜÈNCIES

Un tercer temporer d'Alcarràs dóna positiu a la prova del coronavirus

El cas ha obligat a aïllar a l'alberg municipal fins a quatre persones amb les quals convivia || L'ajuntament actua contra els habitatges sobreocupats

Sanitaris es van desplaçar divendres a Alcarràs i Seròs per fer proves als temporers aïllats.

Sanitaris es van desplaçar divendres a Alcarràs i Seròs per fer proves als temporers aïllats.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou temporer de la campanya de fruita d’Alcarràs ha donat positiu en coronavirus, i se suma als dos treballadors contagiats que van ser ingressats la setmana passada a l’UCI de l’Arnau de Vilanova de Lleida. L’alcalde d’aquest municipi, Manel Ezquerra, va confirmar ahir que l’últim cas es va detectar fa tres dies i es tracta d’una persona d’origen immigrant que residia en un habitatge amb quatre companys, que han estat aïllats en un alberg municipal. Precisament, personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va portar a terme divendres proves PCR a les quinze persones que estan en quarantena i “ara esperem els resultats”. Com va avançar SEGRE, els professionals sanitaris també van dur a terme tests de coronavirus al mig centenar de temporers de Seròs que segueixen aïllats a l’allotjament de l’empresa per a la qual treballen, després que un dels seus companys donés dimarts positiu per Covid-19 i fos traslladat a Lleida.

Les localitats del Baix Segre han registrat en les últimes setmanes l’arribada d’un elevat nombre de temporers, la qual cosa ha generat por que es produeixin brots en una zona amb pocs casos fins a la data.

Amb l’objectiu d’evitar una possible cadena de contagis, l’ajuntament d’Alcarràs porta a terme inspeccions en habitatges per detectar casos de sobreocupació. D’entre la vintena de revisions que s’han fet en els últims dies, la Policia Local ha obert dos expedients per superar el nombre de llits permesos. “Cada any arriba a Alcarràs un gran nombre de temporers per a la temporada de recollida de fruita, encara que la problemàtica s’agreuja amb la pandèmia”, va explicar Ezquerra. Diversos alcaldes de municipis del Baix Segre ja van sol·licitar que es facin proves per detectar o descartar el coronavirus a tots els temporers que arriben aquests dies a Ponent.

Aitona, Torres de Segre, Massalcoreig, la Granja d’Escarp i Soses també han optat per habilitar pavellons, locals o mòduls prefabricats per poder acollir els treballadors de la fruita que presentin símptomes o hagin estat en contacte directe amb algun infectat confirmat.

tracking