SEGRE

ESNOTICIA

Possibles nous positius per covid entre els temporers que estan aïllats a Seròs

Reforcen les mesures per evitar contagis

Sanitaris van fer tests divendres als aïllats d’Alcarràs i Seròs.

Sanitaris van fer tests divendres als aïllats d’Alcarràs i Seròs.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves efectuades pel departament de Salut al mig centenar de temporers aïllats a Seròs després que un company s’encomanés del coronavirus podrien haver detectat una desena de possibles positius, segons van informar diferents fonts, encara que Salut no va facilitar-ne informació.

En el cas de confirmar-se, aquests nous positius se sumarien als d’Alcarràs on, com ja va avançar aquest diari, es van detectar diumenge vuit contagis asimptomàtics entre els catorze treballadors que estaven confinats en un alberg municipal.

L’alcalde de Seròs assegura que “continuen arribant temporers i és difícil gestionar-ho”

Les localitats del Baix Segre han registrat en les últimes setmanes l’arribada d’un elevat nombre de temporers, la qual cosa ha generat temor que es produeixin brots en una zona amb pocs casos fins a la data.

En aquest sentit, l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va lamentar que “és el mateix problema de cada any, agreujat ara per la pandèmia”, i va afegir que “per a un poble petit com el nostre ens resulta molt difícil gestionar l’arribada de tants temporers, molts dels quals no tenen papers i no poden ser contractats”.

Lamenta que “s’està estigmatitzant el sector agrari, els productors del qual han actuat amb diligència i també han reforçat qualsevol mesura de seguretat per evitar contagis”.

D’altra banda, la Diputació ha cedit al consell del Segrià un vehicle del seu parc mòbil per facilitar el trasllat dels temporers afectats pel coronavirus, com l’hotel Rambla habilitat a Lleida. El nou protocol de Salut recomana que els que han d’estar en quarantena romanguin en habitacions individuals per garantir la ruptura de la cadena de transmissió.

 
tracking