SEGRE

FORESTAL CAMPANYA

UP celebra que només hi hagi restriccions de la sega a les zones de secà

Onze milions de pèrdues per la prohibició

Un helicòpter de Bombers, en l’incendi d’ahir a Lleida.

Un helicòpter de Bombers, en l’incendi d’ahir a Lleida.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos celebra que Agricultura hagi delimitat a les terres de secà les restriccions de la sega i la recol·lecció d’herbacis després d’elaborar un informe en el qual quantificava en 11,5 milions les pèrdues del sector per la prohibició de la sega entre el 27 de juny i l’1 de juliol del 2019, després de l’incendi de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. Segons UP, durant 2019 només divuit dels 233 incendis forestals van tenir com a origen les activitats relacionades amb la sega. Tanmateix, assenyalen que la prohibició té un gran impacte en el cereal d’hivern i en els cultius herbacis d’estiu, panís, melca i gira-sol. Així mateix, el sindicat va valorar positivament que també s’hagin adequat el nombre d’extintors o motxilles d’aigua per portar a les embaladores, de quatre a dos.

Amb l’inici ahir de la campanya forestal, a la qual es destinarà més recursos humans, de material i tècnics, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Rescats, Manel Pardo, va avisar en declaracions a l’ACN que “si el mes de juny deixa de ploure, tindrem problemes al juliol” i va alertar de la preocupació dels incendis de sisena generació, “que no es poden apagar” amb els recursos actuals.

Nou incendi a Torres de Sanui al revifar-se el flanc esquerre del foc que hi va haver diumenge

Per una altra banda, deu dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers van treballar ahir al migdia en un incendi a la partida Torres de Sanui de Lleida després que es revifés el flanc esquerre del foc que hi va haver diumenge (vegeu SEGRE d’ahir). Els Bombers van rebre l’avís a les 13.30 hores del migdia i van comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. El foc, que es va donar per extingit a les 20.30 hores, va calcinar una superfície de mitja hectàrea.

tracking