SEGRE

Danys de fins el 100% en fruita de pinyol al Segrià per la pedregada

Els pagesos reclamen a Agroseguro que agilitzi els peritatges i la FCAC alerta de perjudicis a les cooperatives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pedregada d'aquest dimarts al vespre (veure vídeo de la tempesta) ha deixat danys importants en fruita de pinyol a la comarca del Segrià ja que s'ha produït quan encara queda molta fruita per recollir. Els municipis més afectats són Torres de Segre i Alcarràs, amb danys de fins al 100% en algunes finques, però també han patit els efectes altres localitats com ara Aitona, Soses, Sarroca de Lleida, Sudanell i Gimenells i el Pla de la Font, entre altres. La pedregada també tindrà repercussions negatives en la contractació ja que farà falta menys mà d'obra de la prevista.

Els pagesos reclamen a Agroseguro que agilitzi els peritatges per poder valorar què fan amb la fruita que queda als arbres. A més de fruita dolça, la pedregada també ha malmès cereal i panís.

De la seua banda, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha alertat que els danys causats per la pedregada d’ahir al vespre a diverses localitats del Segrià pot perjudicar greument les cooperatives de fruita de pinyol, ja que les afectacions de fins al cent per cent en algunes explotacions provocaran un descens important d’entrada de producte a les centrals fructícoles. En aquest sentit, la FCAC també reclama celeritat en els peritatges d’Agroseguro per tal de poder conèixer amb més detall els danys a les explotacions en un inici de campanya que ja es preveia que tindria un descens de la producció pròxim al 20%.

16 de juny de 2020

Pedregada al Segrià

Danys de fins el 100% en fruita de pinyol al Segrià per la pedregada d'ahir

Danys de fins el 100% en fruita de pinyol al Segrià per la pedregada d'ahirACN

tracking