SEGRE

ESPANYA

Simón diu que la “precarietat” laboral dels temporers “facilita” la transmissió del virus

També assenyala com a factor de risc les característiques dels habitatges en els quals s'instal·len || La Moncloa corregeix el balanç de morts per coronavirus a Espanya i en suma 1.117 a l'estadística

Miguel Ángel Revilla i Iñigo Urkullu es van saludar amb els colzes a la frontera de Cantàbria i Euskadi.

Miguel Ángel Revilla i Iñigo Urkullu es van saludar amb els colzes a la frontera de Cantàbria i Euskadi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar ahir que la “precarietat” en la qual viuen els temporers “afavoreix la transmissió del coronavirus”. Així, el màxim assessor del Govern central durant la pandèmia va afirmar que els treballadors temporers estan sotmesos a una situació precària tant a nivell laboral com habitacional ja que, al seu entendre, viuen “amuntegats”.

“La precarietat laboral pot afavorir un mal ús dels equips de protecció, i la sobreocupació als habitatges facilita la transmissió perquè aquestes persones solen conviure conjuntament de forma precària”, va afegir Simón. En la mateixa línia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar que “fa temps” que tenen “identificada” com a “situació de risc” la dels temporers del camp. “Hem estat treballant amb les comunitats per crear protocols específics i reduir el risc de contagi”, va concloure.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat va elevar el nombre de morts per coronavirus a 28.313 a tot l’Estat, al sumar 1.177 defuncions més en els últims dotze dies. I és que, des d’aleshores, les autoritats sanitàries estatals no havien actualitzat el nombre de víctimes mortals pel Covid-19 a Espanya.

Arran d’això, Simón va remarcar que “intenció d’ocultar morts no n’hi ha hagut mai”. No obstant, va admetre “errors” en el còmput i va advertir que pot augmentar més el nombre de víctimes mortals perquè la suma de les defuncions comptabilitzades per les comunitats autònomes assoleix les 40.000 morts.

“Nosaltres només sumem els decessos confirmats per coronavirus però algunes comunitats inclouen també els difunts sospitosos d’haver contret el virus, i d’aquí la diferència”, va matisar Simón, que va afegir que dimecres només van morir dos persones pel Covid-19 a l’Estat espanyol.

Els rebrots han afectat gairebé 1.000 persones en mes i mig El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, van informar ahir que, en l’últim mes i mig, s’han detectat trenta-quatre rebrots del coronavirus en zones concretes Espanya i que han provocat 982 contagis. Entre aquests, es trobaria el que va tenir lloc a Lleida després d’una festa d’aniversari. Així mateix, la Junta d’Andalusia va anunciar ahir que ha detectat un “petit” rebrot a Granada que afecta deu persones. D’aquestes, nou són asimptomàtiques i una és un pacient de risc.

tracking