SEGRE

ESNOTICIA

El Pla i l'Urgell, preparats per acollir temporers

De cara a la recollida de poma i pera a primers de juliol || Golmés obrirà un edifici de dos plantes ara en desús

L’edifici que l’ajuntament de Golmés posarà a disposició dels temporers el mes vinent.

L’edifici que l’ajuntament de Golmés posarà a disposició dels temporers el mes vinent.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla i l’Urgell també es preparen per rebre els temporers de la campanya de la pera i la poma a partir del juliol. Al Pla, municipis fructícoles com Golmés, Barbens, Bell-lloc o Torregrossa ja tenen les instal·lacions preparades per a rebre treballadors.

De fet, l’ajuntament de Golmés tindrà llest a primers del mes que ve un edifici per acollir temporers de la campanya de la fruita amb símptomes del Covid-19. Es tracta d’un equipament municipal pròxim al consultori mèdic, de dos plantes i uns 250 metres quadrats que estava en desús.

A l’Urgell, el personal contractat ja és habitual de campanyes passades i disposa d’allotjament

El consistori ja ha adquirit una desena de llits per als treballadors del camp. Segons l’alcalde, Jordi Calvís, en el cas que donin positiu, aquestes persones seran derivades a Lleida.

Els consistoris de Golmés i Castellnou de Seana explicaran mesures de seguretat per a la nova campanya als agricultors, en una xarrada dimarts vinent al Casal Cultural que comptarà amb la presència del representant d’Asaja Pere Roqué.

Per la seua part, el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va indicar que la campanya a la comarca comença a a mitjans de juliol i que els temporers ja van treballar-hi en anys anteriors, per la qual cosa els pagesos ja tenen albergs i allotjaments per a aquestes persones des de fa temps.

No obstant, també hi ha mesures per evitar contagis i atendre persones afectades pel virus.

Els alcaldes del Baix Segre, en alerta amb protocols i locals Els alcaldes d’Aitona, Alcarràs, Torres, Seròs, Soses i la Granja es mantenen alerta davant de nous contagis atesa la situació a la comarca veïna del Baix Cinca. Tots asseguren tenir instal·lacions i protocols a punt per si hi ha rebrots i consideren que poden controlar tal situació, com ja han fet a Seròs o Alcarràs, per exemple. A Aitona hi ha dos positius relacionats amb la campanya aïllats a les seues cases (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking