SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

La fructícola Baró s'afegeix a l'OPFH de Casa Ametller, que entra al sector a Lleida

L'empresa d'Albatàrrec compta amb més de mig miler d'hectàrees de producció pròpia || La firma del Segrià té gran experiència exportadora, i la barcelonina al mercat interior

Imatge de la central de Baró a Albatàrrec amb totes les mesures contra el Covid-19.

Imatge de la central de Baró a Albatàrrec amb totes les mesures contra el Covid-19.BARÓ E HIJOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa fructícola Baró e Hijos, d’Albatàrrec, s’ha afegit a l’organització de productors que impulsa Ametller Origen, la branca agrícola del Grup Casa Ametller, que entra d’aquesta manera a Lleida. En concret, aporta més de cinc-centes hectàrees de producció pròpia, principalment de fruita de pinyol, com préssecs i nectarines, encara que també compta amb pomes i peres, espècies de llavor. Des de la firma lleidatana, Montse Baró explica que aquesta empresa familiar nascuda el 1960 ha estat sempre bolcada en l’exportació, amb Alemanya, el Regne Unit i Europa central com els seus principals mercats. La companyia ha apostat per Ametller com a company per créixer. “Nosaltres som especialistes en mercats exteriors i ells ho són en el de proximitat i tots dos intentem donar valor a la fruita de pinyol”, explica.

Jordi Ametller, director general Agrícola del Grup Ametller Origen, remarca en aquesta línia que es presenten com “una bona conjunció” i destaca que els diferents negocis es poden complementar. Com a exemple, apunta que l’oferta de calibres grans pot representar un problema a certs mercats internacionals, mentre que a l’interior sol ser al revés, i és la fruita més petita la que topa amb més problemes de comercialització. Ametller és portaveu de l’OPFH, que amb els diferents membres vorejarà a finals d’any més 2.000 hectàrees de diferents cultius repartits per tot l’Estat, des de tomata d’hivernacle fins a cítrics, passant per fruita dolça, entre d’altres, de Lleida a Múrcia, passant pel delta de l’Ebre. Amb aquesta oferta, es tracta de poder aprofitar millor les necessitats de compradors europeus, que volen assortiment de diferents tipus de productes tot l’any. Explica el projecte com una organització de productors que pugui ser mirall per a d’altres.

A l’hora de valorar la integració de Baró a l’OPFH remarca que pot envasar a les seues instal·lacions qualsevol tipus de fruita per satisfer les exigències de qualsevol país europeu i que, a més, pot diversificar mercats al màxim.

El 25% de la collita anirà a les botigues i la resta, a altres mercats L’OPFH de la qual formen part Ametller Origen i Baró e Hijos juntament amb altres socis no vol ser “endogàmica” i per això està previst que només una quarta part de la seua producció pugui tenir les més de cent botigues de Casa Ametller. La resta de la producció anirà a altres mercats, segons explica Jordi Ametller. Alerta que no és bo per a la salut d’una companyia que un client pesi més d’un 25 o 30 per cent a la seua cartera de clients i l’objectiu és que l’organització de productors creixi en línia amb l’increment dels seus clients.

tracking