SEGRE

ESNOTICIA

Organitzacions agràries asseguren que Lleida no necessita més temporers

Per la caiguda de producció i la collita

Controls de la Guàrdia Civil ahir als límits amb Osca.

Controls de la Guàrdia Civil ahir als límits amb Osca.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos, Afrucat i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) van assegurar ahir que tenen les necessitats de plantilla per a la campanya agrària cobertes i que no hi ha feina per a més gent. En un comunicat conjunt, afirmen que la necessitat de personal s’ha reduït fins un 40 per cent i que s’ha d’aturar “la multitud de trucades i peticions i l’arribada de nous col·lectius que busquen feina al camp català” perquè no en trobaran.

Les primeres previsions de collita de préssec i nectarina ja apuntaven a una reducció del 20 per cent, però les afectacions per les tempestes de pedra recents han fet caure encara més la capacitat productiva i comercial, que en fruita de pinyol se situarà per sota de les 400.000 tones per primera vegada en deu anys.

Així mateix, el director general d’Afrucat, Manel Simón, va assenyalar ahir que no es preveu que el confinament decidit per a Lleida i comarca per un brot de coronavirus afecti la campanya en marxa de recollida de fruita.

Simón va destacar que tots els productors del sector segueixen “un control molt estricte” del compliment de les mesures de prevenció del Covid-19. En aquest sentit, l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va donar suport ahir a la decisió de confinar el Segrià, encara que va insistir a demanar de no “criminalitzar” els temporers, al·legant que la incidència del virus entre aquests treballadors que es troben al seu municipi és inferior que la de la població que hi està empadronada tot l’any. Finalment, pagesos i transportistes es van queixar ahir dels controls que la Guàrdia Civil efectuava a Massalcoreig i que en alguns casos els va impedir creuar Osca per transportar o recollir fruita o anar, en cas d’alguns pagesos, a les seues finques fructícoles.

tracking