SEGRE

Afrucat afirma que l'afectació per covid-19 a les centrals fruiteres és inferior a les ratios que el govern espanyol qualifica de normals

Només 110 positius, molts asimptomàtics, en una mostra de 3.500 treballadors en els darrers 15 dies

Afrucat vincula els nous casos de covid-19 d'empleats de la fruita al treball

Afrucat vincula els nous casos de covid-19 d'empleats de la fruita al treball "rigorós i estricte" per detectar-losACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Afrucat ha realitzat aquest dimarts una primera valoració de l’afectació de la covid-19 durant els darrers quinze dies en una mostra representativa a les principals empreses fruiteres catalanes amb el resultat de 110 treballadors que han donat positiu d’entre més dels 3.500 de la mostra. Aquesta ratio d’aproximadament un 3% es troba lluny del 5,2% de la població que ha estat infectada, segons les dades que el govern espanyol publica en el darrer Estudi de Prevalença, i més lluny encara del 10% que el mateix govern atribueix als treballadors dels serveis essencials.

Segons s’ha observat, aquestes deteccions responen a un perfil de treballador jove, la majoria de vegades asimptomàtic i en una relació semblant pel que fa treballadors del país i d’altres vinguts de fora. Es tracta de personal de línia de confecció i també de personal de l’àrea comercial o personal d’oficina. En moltes ocasions, les empreses fruiteres han realitzat per decisió pròpia tests massius a les plantilles de la mà dels seus serveis de prevenció i de les mútues. En tots els casos de detecció, el treballador que ha donar positiu ha estat aïllat així com també ho han estat els més pròxims al seu lloc de treball.

Segons Manel Simon, director gerenal d’Afrucat, “coneixem el nombre d’infectats perquè estem treballant amb total transparència per evitar cap brot en cap central i estem fent tests de manera periòdica i complim un protocol molt exigent que ens hem autoimposat”. “Pensem que les infeccions provenen de contagis en l’àmbit social o d’oci d’aquest treballadors i que no s’ha donat al lloc de treball. De fet, creiem que la situació que s’està donant al Segrià no es tracta exclusivament d’un problema del camp ja que moltes infeccions no hi estan relacionades”.

Simon ha afegit que s’està treballant amb total normalitat en la campanya des de fa més de dos mesos, amb centrals a ple rendiment el darrer mes i que aquests nous contagis difícilment s’han ocasionat al lloc de treball. 

tracking