SEGRE

RAMADERIA ANÀLISI

El sector porcí confia en la Xina per tancar un bon exercici el 2020

Adverteix d'incerteses geopolítiques i sanitàries que poden truncar resultats || El Grup Costa i Patel coincideixen que un brot de pesta seria un “drama”

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí d’Alcarràs.

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí d’Alcarràs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector porcí aspira que aquest any pugui acabar amb bons resultats, sobretot perquè confia en la forta demanda de la Xina a curt i a mitjà termini. Però, amb tot, alerta que s’enfronta a múltiples incerteses que poden fer variar aquestes previsions. D’una banda, destaca el conflicte comercial que enfronta la Xina i els Estats Units, a part del desenvolupament de la pandèmia. Una segona onada de Covid-19 que es tradueixi en confinaments pot tornar a enfonsar el canal horeca (hotels, restaurants i càtering) i el turisme, i amb això bona part de la demanda. Així va quedar de manifest ahir en la jornada d’anàlisi i debat titulada Passat, present i futur del sector porcí, organitzada per la Llotja de Vic i Banc Sabadell. Van analitzar la situació del sector Miguel Ángel Higuera, director de la patronal de la producció porcina Anprogapor; Jorge Costa, CEO del Grup Costa; Albert Morera, director general de Patel, i Carlos Dalmau, director de solucions internacionals de Banc Sabadell.

Quant a l’afectació del Covid-19 sobre la producció, els directius del Grup Costa i Patel van remarcar l’increment de costos derivat de la implantació de mesures de bioseguretat i van demanar que la responsabilitat que estan mantenint les plantilles en els seus llocs de treball es mantingui també fora de les empreses.

Bona part del debat posterior va girar entorn de l’anàlisi de possibles conseqüències d’un brot de pesta porcina africana tant a Espanya com en altres grans productors europeus, com podria ser Alemanya. En aquest cas, Costa i Dalmau van alertar que podria ser un “drama” o una “desfeta absoluta”, tenint en compte que la meitat de la producció s’exporta. Tercers països tancarien les seues fronteres si no es poguessin assolir acords per regionalitzar els efectes comercials de la pesta porcina a zones concretes.

Finalment, Carlos Dalmau va destacar que el Sabadell veu el porcí com un sector “fort”, del qual va destacar la diversificació dels seus clients, la demanda que hi ha en un mercat en el qual està ben posicionat i la seua important internacionalització.

tracking