SEGRE

PREVENCIÓ CAMPANYA D?EXTINCIÓ D?INCENDIS

Els incendis per la sega es redueixen un 80% des del 2012 a les set comarques cerealistes

Les pluges i el treball de prevenció afavoreixen un inici de campanya sense gairebé focs en el cereal || Els Agents Rurals veuen amb optimisme la temporada però alerten que cal estar preparats

Presentació de la campanya d’extinció d’incendis

Presentació de la campanya d’extinció d’incendisX. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va manifestar ahir a Montfar (Ribera d’Ondara) el seu agraïment als serveis de prevenció d’incendis ja que “gràcies al compromís amb el territori dels Agents Rurals, ADF i agricultors s’ha aconseguit reduir en un vuitanta per cent els incendis a les set comarques cerealistes”. Jordà va acabar dient que la solució es basa a igualar cada vegada més els pressupostos en prevenció amb els d’extinció d’incendis.

La consellera es va traslladar a la finca de Tomàs Sarri de Montfar, on li van mostrar les tres novetats d’aquest any. D’un costat, un kit d’aigua a pressió amb un dipòsit de 100 litres que segons el responsable dels Agents Rurals de l’Urgell, Lluís Tomàs, permet controlar els incendis de forma ràpida quan es troben en una fase inicial. D’un altre, un dron amb una autonomia de 90 minuts que permet controlar en temps real un territori de 70 quilòmetres lineals tant a nivell de temperatura com a nivell de l’estat de cada zona. Es tracta d’un minisatèl·lit que ofereix informació i imatges de molt alta qualitat, segons va explicar el director general dels Agents Rurals, Marc Costa. Finalment, es va presentar també una estació amb servei 4G que permet rebre a temps real i de forma simultània les imatges de 14 drons.

L’objectiu és reduir el nombre d’incendis relacionats amb els treballs de la sega de cereals, així com minimitzar els danys. La presentació de la campanya de prevenció d’incendis durant la sega va tenir lloc a Montfar i va comptar amb la presència de mig centenar de persones entre Agents Rurals, ADF i agricultors.

Per la seua part, el responsable dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va declarar que la quantitat de pluges d’aquesta campanya han fet que la vegetació sigui verda i el terreny humit, circumstàncies que han afavorit que només s’hagin produït quatre incendis puntuals en zones de cereal.

Presentació de la campanya d’extinció d’incendis

Presentació de la campanya d’extinció d’incendisX. SANTESMASSES

tracking