SEGRE

EMPRESES

Els sindicats alerten de les repercussions dels "rumors" sobre l'afectació de la covid-19 a Guissona

UGT i CCOO demanen "rigor i transparència" en el tractament de la informació relativa a la crisi sanitària

Imatge aèria del complex carni de BonÀrea a Guissona.

Imatge aèria del complex carni de BonÀrea a Guissona.BONÀREA CORPORACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO i UGT han alertat en un comunicat de les repercussions que poden tenir els "rumors" i les "informacions contradictòries no contrastades" de "les darreres setmanes" sobre l'afectació de la pandèmia de la covid-19 a la Corporació Alimentària Guissona. Els sindicats han manifestat que "segons les dades de la mateixa empresa i del Departament de Salut" no hi ha "cap brot actiu" a la companyia i la situació que es dona al grup Bon Àrea és "la normal" de "la majoria d'empreses industrials".

Afegeixen que les "incidències puntuals" es resolen amb la direcció de l'empresa "sense una afectació destacable respecte de la resta del sector". En paral·lel, els sindicats destaquen el "gran esforç" de les més de 4.000 persones de la plantilla.

D'altra banda, ambdós sindicats subratllen que han dut a terme una activitat sindical "intensa" per "garantir" la compatibilitat de l'activitat, considerada com a servei essencial, amb el compliment "estricte" de les mesures de seguretat necessàries per garantir la salut i la seguretat de la plantilla.

Per exemple, afirmen que s'han negociat i acordat amb la direcció de l'empresa la implementació d'un seguit de mesures d'organització del treball, adaptació de la jornada laboral i altres mesures preventives de caràcter tècnic, i que es va pactar una remuneració econòmica per reconèixer l'esforç de la plantilla.

Davant d'aquesta situació, UGT i CCOO demanen "rigor i transparència" en el tractament de la informació relativa a la crisi sanitària per "evitar" situacions que puguin comprometre una activitat industrial "clau" per a l'ocupació de la zona.

ACN - Redacció

tracking