SEGRE

OPERACIONS SOCIETÀRIES

Una empresa danesa ha comprat la firma d'Agramunt Rotecna

La lleidatana proveeix d'equips el sector porcí i facturarà uns 50 milions d'euros aquest any || La direcció de la companyia es mantindrà sense canvis

Vista exterior de les instal·lacions de Rotecna a Agramunt.

Vista exterior de les instal·lacions de Rotecna a Agramunt.ROTECNA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa danesa Skiold ha adquirit Rotecna al seu fundador i dos socis financers, Talde Private Equity i Oquendo Capital. La direcció de Rotecna continuarà liderant la companyia, que ha crescut constantment en els últims 10 anys, al passar d’uns 10 milions d’euros en ingressos el 2010 a gairebé 50 milions aquest 2020. Es defineix com el proveïdor líder d’equips porcins a Espanya, mentre ha anat entrant a nous mercats, com a Europa i l’Amèrica Llatina.

Skiold té més de 140 anys d’experiència en el subministrament d’equips i solucions per a llavors, pinsos i granges. Inclou tota la cadena de valor, des del camp fins al bestiar, incloent-hi processat de llavors, manipulació de grans, pinsos i equips de cria d’aus, vedells i porcs.

Rotecna passarà a formar part de la unitat de negoci de porcí existent de Skiold, gairebé duplicant la seua mida en termes d’ingressos.

Segons les companyies, “la combinació de Skiold i Rotecna ofereix clars beneficis estratègics a totes dos, incloses una major presència global i una major plataforma per créixer a nous mercats, una cartera de productes més àmplia de tecnologies líders i una escala més gran per donar suport a les inversions en investigació i desenvolupament, incloses les solucions digitals”. Amb aquesta adquisició, els ingressos del grup Skiold s’atansen als 200 milions d’euros.

El conseller delegat de Rotecna, Antonio Pinos, considera que és una oportunitat estratègica atractiva i explica que “Rotecna ha experimentat un increïble recorregut de creixement durant l’última dècada, dins del qual el mercat espanyol ha jugat un paper important. En els últims anys Rotecna també ha incrementat amb èxit la seua presència en nous mercats fora d’Espanya, i amb la seua presència internacional i experiència en projectes de granges porcines Skiold és el soci perfecte per continuar donant suport a aquesta trajectòria de creixement internacional en el futur”.

El conseller delegat de Skiold, Søren Overgaard, per la seua part, preveu “continuar desenvolupant i invertint en la plataforma existent de Rotecna a Espanya”.

tracking