SEGRE

ECONOMIA CERTÀMENS

El Covid-19 no frena Sant Miquel i la Fira ja està al 85% d'ocupació

El certamen segueix endavant, per ara, a l'espera de l'autorització sanitària || “Podria ser l'estímul per a la recuperació econòmica de Lleida”, afirma Oró

Imatge d’arxiu de la Fira Agrària de Sant Miquel de l’any passat.

Imatge d’arxiu de la Fira Agrària de Sant Miquel de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preparatius per a la 66a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 35a del saló Eurofruit segueixen endavant malgrat la pandèmia i el certamen ja té el 85% dels expositors tancats. Així ho va assegurar el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, que confia a celebrar la fira garantint totes les mesures sanitàries i que sigui “un estímul per iniciar la recuperació del teixit econòmic lleidatà”. L’esdeveniment, que està previst que tingui lloc del 24 el 27 de setembre als pavellons i el terreny de la Fira a Cappont, és la fira agrària més important de Catalunya i un dels esdeveniments empresarials que més ingressos deixen a Lleida. Per això, Oró no vol deixar escapar l’oportunitat de celebrar el certamen aprofitant el fet que “serem l’única fira agrària que se celebri en el segon semestre de l’any a l’Estat”. Precisament, aquest factor ha comportat que, a dia d’avui, ja s’hagi cobert un 85% dels expositors de la fira, una xifra que “demostra que la gent té ganes de venir a mostrar els seus productes, tant els que han vingut cada any com els nous”.

Sobre aquest últim aspecte, Oró va detallar que “hem rebut moltes noves sol·licituds d’empreses agràries de tot l’Estat que no solen venir a Lleida però sí que volen venir aquest any, de forma que estaríem davant d’una gran oportunitat”. No obstant, el director de la Fira va recalcar que “evidentment si les administracions recomanen que la fira no se celebri no la farem, però, en el cas que sí, prendrem totes les mesures sanitàries necessàries perquè públic i expositors se sentin segurs”. Si bé aquest any hi està havent més sol·licituds d’empreses estatals, la presència de firmes internacionals encara està en l’aire. “El problema és que, si bé a Espanya podem estar en un punt controlat de la pandèmia, als països dels quals procedeixen algunes de les empreses que solien venir a la fira potser no ho són i no poden venir aquí a l’estar confinats”, va recalcar Oró.

El certamen, que aquest any celebra la 66a edició, està previst que se celebri del 24 al 27 de setembre

Malgrat aquest inconvenient, va avançar que en aquesta edició “tindrem una nombrosa presència de firmes bielorusses, entre aquestes la fàbrica de tractors més gran del país”. El director de Fira de Lleida es va mostrar il·lusionat amb poder celebrar el certamen i va defensar que pot servir “tant per dinamitzar i fer que prosperi l’economia lleidatana després d’uns mesos molt durs com per revertir la imatge que s’ha estat donant de Lleida aquestes últimes setmanes”.

tracking