SEGRE

MACROECONOMIA ANÀLISI

L'agroalimentació frena la sagnia de l'ocupació a Lleida

Davant d'altres demarcacions catalanes amb més dependència del turisme || El BBVA revisa a la baixa la previsió sobre el PIB

Imatge de l’Eix Comercial de la capital del Segrià dissabte.

Imatge de l’Eix Comercial de la capital del Segrià dissabte.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica derivada del coronavirus pot acabar destruint 110.000 llocs de treball a Catalunya en el bienni 2020-2021. Així ho va afirmar ahir l’economista en cap de BBVA Research a l’Estat, Miguel Cardoso, al presentar l’últim informe de l’entitat. Va indicar que fins ara en el cas de la demarcació de Lleida la caiguda de l’ocupació ha tingut un impacte menor per la seua major vinculació amb el sector primari i l’alimentació, com a servei essencial, davant de les altres demarcacions que tenen més dependència del turisme i del sector dels serveis i l’hostaleria.

L’informe conclou que l’economia catalana podria caure fins a un 12% aquest any com a conseqüència de la pandèmia, davant del 9% previst fa uns mesos, per després créixer un 7,4% el 2021, mentre que les taxes d’atur es mourien entre el 14,4% aquest any i el 14,6% el vinent. L’entitat ha empitjorat les seues previsions per la prolongació de mesures de confinament. Va explicar que aquestes estimacions podrien tornar a revisar-se a la baixa si continuen augmentant els rebrots, tal com s’ha vist a Barcelona i la seua àrea metropolitana i la comarca del Segrià, i com a conseqüència, augmenta el nombre de restriccions per frenar contagis.

Un de cada 4 autònoms catalans, sense activitat Autònoms Pimec va alertar ahir que el 24,5% dels autònoms segueix sense activitat per la crisi del coronavirus i que el 37% l’ha reduït a menys de la meitat en relació amb el mateix període de l’any anterior. 

Així ho va afirmar ahir el president d’Autònoms Pimec, Miquel Camps, partint de l’informe Impacte econòmic derivat de la crisi del Covid-19 sobre els autònoms de Catalunya. En els propers mesos, un 73,2% dels autònoms enquestats apunta que la demanda feble serà l’aspecte que dificultarà més la viabilitat del seu negoci, seguit del pagament d’impostos, cotitzacions, lloguers i subministraments.

Camps va assegurar que hi ha “una gran preocupació” davant de la normativa que fa perdre el 100% dels ajuts si s’acomiaden treballadors en els propers sis mesos.

tracking