SEGRE

ESNOTICIA

UP reclama l'obertura dels consultoris locals tancats des del mes de març

Denuncia carències greus de serveis

La Portella va recuperar al juliol el dispensari a la llar de jubilats.

La Portella va recuperar al juliol el dispensari a la llar de jubilats.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat agrari Unió de Pagesos demana al departament de Salut que estableixi “sense demora” un pla “transparent i clar” per a la “reobertura ordenada” de tots els consultoris locals i centres d’assistència primària (CAP) que, des del març, van tancar per fer front a la pandèmia provocada pel Covid-19. Assenyala que “tota la ciutadania té els mateixos drets” i que “els governants tenen l’obligació de garantir-los, sense distingir el lloc on es resideixi, així com de mantenir la població informada”. Així mateix, va assegurar que, arran del confinament, “s’han tornat a posar de manifest les carències greus de serveis a les poblacions rurals”.

Segons va indicar Unió de Pagesos, la “cronificació” del tancament dels consultoris mèdics “està afectant una part de la ciutadania a la qual no se li està oferint un servei igualitari”, sobretot, “aquelles persones que viuen en pobles petits i, especialment, la gent gran, que necessita aquest servei de proximitat per mantenir una qualitat de vida digna”.

Salut va tancar una vintena de consultoris locals a Lleida per centralitzar l’atenció sanitària

Des del sindicat exigeixen al Govern que aporti prou recursos per a la reobertura en condicions dels consultoris mèdics locals i els CAP tancats “per garantir que els professionals de la sanitat puguin treballar amb les garanties de seguretat necessàries”.

Insten el Govern a “garantir sempre la igualtat d’accés als serveis bàsics, indistintament del lloc de residència”, entre altres motius, “per lluitar contra la despoblació”. Salut va tancar a Lleida una vintena de consultoris per centralitzar l’atenció sanitària i garantir la sectorització d’espais per poder reduir els contagis. Va informar que no disposava encara d’un calendari per reobrir algun dels consultoris mèdics locals tancats pel Covid-19, encara que sí que es continuaven prestant els serveis.

tracking