SEGRE

EMPRESES RESULTATS

El preu de l'ametlla passa factura al Grup Borges

El benefici de Borges Agricultural & Industrial Nuts cau un 82,7% || La xifra de negoci de l'últim any supera els 180 milions

Imatge d’ametlles en una finca lleidatana.

Imatge d’ametlles en una finca lleidatana.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat l’exercici fiscal a 31 de maig amb un benefici net de 400.000 euros, dada que suposa una caiguda del 82,7% respecte a l’exercici fiscal previ, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, l’empresa ha explicat que el resultat consolidat s’ha vist afectat negativament per la forta caiguda dels preus de la principal fruita seca des de principis del 2020 i per menors extraordinaris.

La firma lleidatana va assolir una xifra de negocis de 180,5 milions d’euros, la qual cosa representa un increment de l’1,5% respecte a l’exercici anterior, mentre que va comercialitzar un 5,2% més de fruita seca, fins a les 33.364 tones.

L’últim any ha donat ocupació a una mitjana de 434 persones, quinze més que a l’exercici anterior

BAIN, que està present en 62 països, ha destacat que les exportacions signifiquen el 58,5% de la facturació, ja que assoleixen els 105,4 milions d’euros. Les ametlles són el producte més venut, i arriben al 65% en valor del total de les vendes, seguides per les nous, amb un 12% del total.

Els preus de l’ametlla han viscut una espiral a la baixa als mercats internacionals en els últims mesos, dominats per l’evolució a Califòrnia, líder mundial en producció. Per a la campanya 2020-21, aquest estat dels Estats Units preveu una gran collita que es mou al voltant del 1.361.000 tones.

BAIN gestiona un total de 2.571,2 hectàrees situades a Califòrnia, Portugal i Espanya, de les quals 1.278 hectàrees es troben en producció, i 706,9 hectàrees que entraran en producció gradualment en els pròxims anys.

El nombre mitjà de les persones ocupades en el grup de societats per al període que va acabar el passat 31 de maig ha estat de 434, de les quals, 233 homes i 201 dones. L’any anterior, el volum d’ocupació mitjà va ser de 419, la qual cosa indica que l’últim exercici s’han creat quinze llocs de treball.

El Grup explica que ha activat “plans de contingència per assegurar la continuïtat dels negocis, intentant en la mesura que és possible aproximar-la a la normalitat. Per a aquest motiu, s’ha portat a la pràctica la implementació de mesures organitzatives per a la gestió de la crisi, tant individuals com col·lectives, amb el focus en la salut i seguretat dels nostres empleats, clients i negocis”, explica a la Comissió del Mercat de Valors.

Canvis organitzatius per afrontar la situació de pandèmia L’estat d’alarma i les mesures a Espanya per la pandèmia no han interromput en cap moment l’activitat de Borges Agricultural & Industrial Nuts.

tracking